Bästa All-Inclusive i Maldiverna

Romantisk semester på Maldiverna

Just nu, en ruggig, mulen vinterdag längtar vi tillbaka till Maldiverna. Det lilla landet består av 99% turkosblått hav och 26 atoller med mer än 1.200 små korallöar. En av dem är Moofushi och dit tar det ca 30 minuter från den internationella flygplatsen på Malé. Resorten Moofushi är All-Inclusive vilket är ovanligt på de Maliciska öarna. Menyn håller mycket hög klass med utsökt kött från Nya Zeeland och Aurstralien. Vinlistan har mer än 50 -talet utvalda viner som ingår i priset. Dessutom innehåller vinkällaren verkliga dyrgripar om man känner för att köpa upp sig på ett dyrt årgångsvin. Ett härligt Spa ligger över vattnet. Man bor i waterbungalows men det finns också några villor på stranden. Ön är härligt grön med massor av planterade växter och blommor. Här finns varken myggor eller andra kryp som stör när man njuter av den tropiska natten. En restaurang ligger ut över havet  och på vägen tillbaka till sin waterbungalow kan man stanna i strandbaren. Här kan bartendern blanda all världens drinkar liksom en perfekt Dry Martini innan middagen. Utanför resorten ligger fina korallrev och man ser stim av delfiner.

 

Resorten ingår i Constance kedjan som också har resorten Halaweli i Maldiverna. Här har man mer rymliga waterbungalows med egen sötvattenpool på den egna terrassen mot havet. På denna resort åt vi en oförglömlig gourmetmiddag i vinkällaren, vara vi två, vid levande ljus coh uppassade av resortens otroligt duktiga och charmiga franska sommelier. Halaveli har naturligtvis också ett fantastiskt Spa. Mellan resorterna kan man ta snabbgående båt eller flyga.

 

Halaveli med terrass och egen pool                                  Moofushi sett från vattnet

Enklast tar man sig till Maldiverna med Qatar Airways som flyger hit varje dag från Stockholm och Köpenhamn via Doha i Qatar till Malé som ligger vid huvudön i öriket.

Mer info finns på www.moofushiresort.com, www.halaveli.constancehotels.com

Text Ann-Marie Foto Lasse