Möt impressionisterna på Millesgården

 

Häromdagen bjöd Franska Turistbyrån – Atout France – in till en pressträff på Millesgården i anledning av den utställning om Franska Impressionister som  nu kan beses fram till den 26 maj. Namnet på utställningen är Målare i Normandie – Underbara impressionister. Och det stämmer givetvis. För här finns ett 60 tal verk av de stora målarna utställda. Alla målningarna har tillkommit under ca 100 år från 1820-talet och framåt.

Till Normandie kom många av de stora målarna för att söka inspiration och söka ljuset. Även om de ofta var i Paris var resan kort ut till Atlantkusten. Här fanns stränder, havet men även landskap och andra motiv som var klassiska för inpressionisterna.

            bild.JPG

Många av de stora konstnärerna finns representerade som Renoir, Monet, och Boudin liksom många av deras efterföljare. Är man det minsta förtjust i att se på utsökt konst från förra seklet är det ett givet mål att besöka Lidingö och Millesgården. Och lite längre fram i vår har man dessutom den fantastiska trädgården med utsikt och underbara skulpturer att titta på samtidigt.

Efter en intressant genomgång av de utställda konstverken bjöd man på en typisk Normandisk buffé med bland annat ostron och annat gott.

Lasse o Ann-Marie