Stockholm ny hemmahamn för Costa i sommar

 

A Costa 3

Idag, fredag den 15:e maj anlöpte fartyget Costa Luminosa till Stockholm. Fartyget kommer nu ha sin bas här för sommarens kryssningar och gör 15 anlöp under säsongen.

Det firades ombord med pompa och ståt tillsammans med Italiens Ambassadör, andra inbjudna Ambassadörer, högsta cheferna för bland annat Stockholms Hamn, Svedavia och Stockholms Visitors Board.

Costa 7costa 8

Italiens Ambassadör till Sverige samt Ambassadören tillsammans med kapten och Costas representant i Skandinavien, Giancarlo Tedesco vid invigningen av den nya linjen och Stockholm som hemmahamn.

Fartyget kommer att segla rutten Stockholm – Helsingfors – St Petersburg (två nätter) – Tallinn – Stockholm. Veckoresan är speciell så till vida att Resan från Stockholm börjar med en övernattning på fartyget i Stockholm och avslutas på samma sätt i Stockholm.

Costa Luminosa tillhör de stora kryssningsfartygen som besöker Stockholm. Ombord finns det mesta man kan önska. Det finns flera pooler både inomhus och utomhus, fyra restauranger varav en a la carte med öppet kök, elva barer. Dessutom har man naturligtvis Casino, stor teaterslong med nya shower varje kväll under resan. Man kan hålla sig i form i ett stort och välutrustat gym, en elegant Skönhetssalong på hela 3.500 kvm i två plan, Samsara Spa, med en saltvattenpool och mycket annat. Givetvis finns det aktiviteter för barnen och för de lite ”större” finns som exempel en 4D biograf och en maffig formel 1 racer med flera olika virtuella racerbanor. Man kan också utmana sig själv i en golfsimulator om man är sportfantast.

Costa 5Costa 4Costa 6

Sammantaget kommer ca 30.000 personer att stiga på i Stockholm under 2015. Hittills har redan flera tusen svenskar också bokat in sig på denna kryssning och fler lär det bli. Det är utan tvekan ett intressant upplägg, speciellt för svenskar som kanske inte så ofta besöker Stockholm och dess sevärdheter. Fartyget ligger ju en natt i Stockholm innan avgång liksom en natt efter ankomst vilket ger möjlighet att utforska Stockholm under kryssningen.

Några korta fakta om fartyget

Byggt 2009 i Italien

13 däck för kryssningsgäster

Antal dubbelhytter 1.130 dvs minst 2.260 gäster

Av dessa har 788 balkong och av dessa är 106 sviter

Lars Lindmark 17 maj 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *