Nu ännu fler möjligheter att flyga till USA!

Intresset att besöka USA verkar inte att avmattas – tvärtom! Allt fler svenskar flyger till det stora landet i väster och det blir dessutom bara enklare och enklare. Inte nog med att vårt Skandinaviska bolag SAS ökar antalet destinationer som kan nås därborta från våra tre huvudstäder så kommer fler bolag upp på banan. Vidare fortsätter Norwegian att växa västerut också via sin hub på London Gatwick. Dessutom återkommer de amerikanska bolagen United och Delta varje sommarsäsong med direktflygningar till USA.WOW air 1

Senaste tillskottet är flygbolaget WOW air som i veckan gjorde sin premiärflygning från flygplatsen i Västerås. WOW air är ett lågprisbolag baserat på Island som alltså flyger via Reykjavik till ett par destinationer i USA. Detta är i och för sig inte något nytt. Icelandair har gjort det länge och ökat antalet destinationer i USA år efter år,

Eftersom rutten från Europa går över Island/Grönland så är det inte någon stor “omväg” att flyga via Island. Tvärtom kan man säga att det är ganska skönt. Att efter halva tiden ta en paus och sträcka på benen är både nyttigt och inte speciellt besvärande.

WOW AIR

WOW air flyger medeldistansplan av typ Airbus 320, dvs plan med endast en mittgång. Samma sak gäller Icelandair även om deras nuvarande Boeing 757 är något större. Bolag som SAS och ex.vis British Airways och Lufthansa flyger oftast betydligt större maskiner av typ widebody med dubbla mittgångar och flera klasser. På längre Nordamerikaflygningar använder WOW air Airbus 321, alltså samma familj men något större.

I nuläget flyger WOW air på Boston, Washington DC i USA samt Montreal och Toronto i Kanada men redan i juni så utökas antalet destinationer i USA med San Francisco och Los Angeles från Reykjavik.

Priset för en enkelbiljett till Reykjavik kostar 519 kronor inklusive skatter. Enligt flygbolaget är bokningsläget över förväntan. Som vanligt med lågprisflyg gäller det att hitta såväl rätt ut som hemresa annars blir resan lika dyr som med ett “vanligt flygbolag” och dessutom får man sämre serviceinnehåll och annat som tål att kolla upp noga. Gjorde en snabbkoll på nätet med resa t o r till Boston närmaste dagarna och retur innan månadens utgång och då fanns det ingen biljett under bortåt 10.000 kronor. Knappast lågpris skulle jag säga.

WOW AIR