Härliga romantiska öar i Maldiverna.

Under flera år har vi besökt många av Maldivernas härligt lyxiga hotellöar. Men det finns många fler att upptäcka. I Maldivernas 26 atoller är det totalt cirka 1.200 små korallöar. På mer än 130 av dem ligger en hotellresort och det tillkommer nya hela tiden. Maldiverna har en härligt romantisk miljö som passar livsnjutare och smekmånadspar som älskar sol, vita korallstränder vid kristallklart turkos och azurblått hav. Här är det fullt av färgglada fiskar som gör det till ett paradis för den som gillar att dyka eller snorkla. Servisen på de lyxiga resorterna är outstanding liksom mat och dryck och några har också kockar med Michelinstjärnor. När man planerar en semester i Maldiverna kan det vara trevligt att dela upp vistelsen mellan ett par öar för att få uppleva mer variation. Här är några favoriter från vår senaste resa, två,öar man enkelt når med speedboat från Male.

Vi flyger från Arlanda via Frankfurt och fortsätter med Etihad i deras Business Class via Abu Dhabi. Flygbolaget har här en fantastisk flygplatslounge där vi kopplar av innan vi fortsätter till Male.

 

Adaraan Hudhuranfushi

 

Från Male är det en speedboat till Hudhuranfushi. Där bor vi på den sidan av ön där man har fantastiska solnedgångar. På andra sidan ön ligger surfing-villorna som passar för dem som gillar surfing för det sägs att det är Maldivernas bästa surfing, Det finns också ett stort dykcenter för runt ön finns mycket fina dykområden. Så vi tillbringar naturligt vis mycket tid under vattenytan och beundrar alla fantastiska fiskar runt reven. Sen njuter vi av härliga inpackningar och massage i Chavana Spa. Resorten är ganska stor och har fotboll- och tennisbanor. Man odlar också mycket grönsaker och frukt. Frukost och lunch äter vi i den mindre av bufférestaurangerna och det finns mycket att välja bland förutom läckra desserter och massor av härliga frukter.

För middagarna är restaurangen vid havet vår favorit. Vi sitter på terrassen precis över havet och gillar att mata de många olika fiskarna med bröd. Det fläktar alldeles lagom och man njuter under stjärnorna. Baren intill liksom restaurangen är av absolut bästa klass och tycker vi och resorten är all inklusive.

Adaaran Prestige Vadoo

 

Efter några underbara dagar ska vi fortsätta till nästa ö. Det blir båt tillbaka till Male och byte till en annan båt mot Vadoo resort, Den ligger inte så långt från Malé och är en liten vacker ö som man går runt på mindre än 15 minuter. Här finns en fin japansk trädgård, välskötta blommande häckar och en mängd orkidéer av olika slag. Allt omgivet av vita fina korallstränder förstås. Vi bor i vattenvilla som har stor terrass med en liten pool. Jacuzzi ute och stort badrum med två tvättställ, soffa och litet bord ovanför glasruta i golvet med havet nedanför så man ser fiskarna. Öppning mellan badrum och rum gör att man får behagligt svalkande vind om man föredrar det framför att ha aircondition på. Vill man ha kaffe finns Espressomaskin och man får frukt och små läckra snacks också.

Man märker att Maldiverna är drömresemålet även för kineser och asiater. Men de skyddar sig mot solen med långärmat, solhattar och någon använder faktiskt också paraply som skydd. Flickorna poserande hela tiden framför mobiler och selfiepinnar. Vi har inte märkt av några turister från norra Europa här.

När det är middagsdags har vi två restauranger att välja bland. Vi börjar med den med internationellt kök och den håller hög klass så vi är mycket nöjda. Bara några steg därifrån ligger baren där vi gärna tar en drink innan middag eller efter. Den har en terrass en trappa upp och över vattnet. När man sitter där på terrassen anar man Male vid horisonten. Servicen är perfekt och det är skönt med vinden. I barvåningen under tycker vi det är alltför kallt med aircondition på för fullt.

Nästa kväll prövar vi den japanska restaurangen. Vi kan se när kocken ordnar allt med de olika rätterna och det är verkligen intressant. Man kan också sitta vid låga bord som i Japan. Efteråt går vi till strandbaren, Där uppträder några balinesiska dansare medan jag njuter av en iskall perfekt Pina Colada. Den serveras i glasburk, miljövänligt men papperssugröret förtar lite av smaken.

.

Efter ett morgondopp är det dags för frukost. Den står elegant framdukat. I svala lilla glasrummet som också är vinkällare finns olika varianter av yoghurt, juicer, papaya och andra frukter, Vid sidan står rökt lax mm. Utanför väntar buffén med olika sorters bröd, småvarmt som krämig äggröra och bacon. Vi sätter oss utomhus förstås men i skuggan där det fläktar skönt. Även denna resort är all inklusive.

 

Efter några dagar på Vadoo ska vi fortsätta till en annan ö. Vår butler informerar om att han hämtar oss kl 12.00 och sen går båten 12.15 till Male. Därifrån fortsätter vi med sjöflygplan till nästa resort. Men mer om det en kommande gång.

Maldiverna är verkligen ett drömresemål som man längtar till och som passar oss nordbor perfekt när vintermörkret och kylan lägger sig över våra breddgrader…….

 

 

Ann-Marie L

 

 

 

 

 

2 comments for “Härliga romantiska öar i Maldiverna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *