Premiärkryss med Norwegian Cruise Lines Encore,

Kryssningsfartygen blir allt fler och senaste tillskottet är Norwegian Cruise Lines Encore.

Torsdag 30 oktober tar vi SAS flyget till Hamburg. Vi fortsätter sen vi till hamnen i Bremerhafen. Där väntar NCLs senaste nya fartyg Encore. Hon är imponerande i sin storlek och kan ta 3.998 gäster ombord. De tas om hand av en besättning på 1.735 personer. Men under denna invigningstur är vi troligen mindre än 2.000 gäster. Det är folk från resebranschen och media från hela världen. Incheckningen går väldigt smidigt och snart är vi i hytten.

Den är inte en av de större och har ingen walk in closet, men balkongen är rymlig med en solsäng, bord och stolar. Soffan i hytten kan, för en barnfamilj, förvandlas till säng. Det finns ju många olika hyttkategorier och sviter ombord. Allra härligaste sviter är det om man väljer att boka i fartygets lyxigaste del, dvs Haven.

 

Här finns till exempel en spatiös svit med ett litet extra sovrum (för barnen eller egen butler). I en av sviterna här kan man njuta lite extra under badet för det är en jättelik glasvägg som ger havsutsikt från hela badrummet. Haven är en avskild lyxigare del ombord. Där har man en egen restaurang, lounge och även eget poolområde. Gillar man exklusiv butlerservice, avskildhet och lugn och ro trivs man här.

Annars kan man ju alltid vara i fartygets stora poolområde.

 

 

 

 

 

 

 

 

För att hålla sig i form efter alla goda måltider ombord rekommenderas fartygets stora gymavdelning eller joggingturer på däck. Vill man njuta lite extra har Mandara Spa otroligt många olika spännande behandlingar att välja bland.

För tonåringar och vuxna med barnasinne och äventyrslusta finns massor av aktiviteter. I Galaxy Pavillion kan man uppleva verklig spänning virituellt. Man kan till exempel åka i hisnande bergochdalbana, segelflyga över NYs skrapor, köra racerbil eller skjuta i Terminator.

Utomhus har man en stor vattenrush-bana. Högst upp på fartyget finns dessutom en stor bilbana och minigolf. Det finns även massor av andra aktiviteter ombord.

 

När det är dags för middag finns 13 restauranger med olika inriktning att välja bland. Cagney’s är ett elegant steak house. Onda by Scarpetta är den italienska och Ocean Blue är seafoodrestaurang. Franska Le Bistro är en annan gourmetrestaurang och Teppanyaki är japansk. Q Texsas Steakhouse är enklare. En del av specialrestaurangerna måste bokas i förväg och några kostar extra. Men det finns ju alltid plats i stora Manhattan Room och i bufferestaurangen Garden Cafe´.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barerna är många och har olika design och storlek så här gäller det att hitta sina egna favoriter. Det finns även en speciell vinbar, en whisky bar och The District Brew House för ölälskare.

 

Naturligtvis finns det casino ombord och massor av stora slotmachines för dem som gillar tycker om det. Under våra två dygn han vi förstås inte med att testa allt spännande ombord, men för dem som är på en veckas kryssning väntar många härlig upplevelser varje dag. Dessutom är det en ny spektakulär stor show varje kväll. Vi hann se två mycket bra föreställningar under premiärkryssningen. Det erbjuds underhållning på några andra ställen och livemusik som i the Cavern där det är Beatles tema.

 

 

 

 

 

 

 

Från Bremenhafen har vår kryssning gått till Southampon där vi på lördagen morgon möts av riktigt ruggigt novemberväder.

På eftermiddagen kommer fartyget fyllas av nyfikna NCL resenärer som vill vara först att kryssa med det nya fartyget. Det har varit stor efterfrågan men rederiet begränsade bokningarna till 80% på denna första kryssningen till New York. Sen kommer fartyget fortsätta mot varmare breddgrader och kryssa i Västindien och utgår då från Miami.

Ett stort kryssningsfartyg är som att bo i en stad med många restauranger, barer, butiker, underhållning och mycket aktiviteter.Och nu är det på väg till solen, värmen och nya hamnar i Västindien.

 

Ett tips för extra bekvämlighet under en kryssning är att köpa till så kallat dryckespaket.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *