Behaglig flygning i Första Klass med British Airways!

Vi var i Dubai härom veckan och flög Första Klass med British Airways hem till Sverige via London. Till Dubai flög vi i deras Business Class vilket vi gjort många gånger tidigare. Resan denna gång blev över en timme försenad på grund av BA inte längre flyger över Irakiskt luftrum utan flyger över Egypten o SaudArabien. Alltså blev vi försenade även på hemresan med en timme.

Incheckningen gick väldigt smidigt vid Förstga klass incheckningen och det var lite folk överhuvudtaget på flygplatsen varför även pass kontroll och säkerhetskontroll gick ovanligt smidigt.

Efter tåget ut till sateliten och tagit oss igenom det stora utbudet av taxfree gick vi till loungen. En värdinna visade oss in i Första Klass loungen. Där fanns full frukost o mycket andra godsaker att lockas av. Men på morgonkvisten är man ju inte så sugen direkt.

Ungefär en halvtimme innan boarding begav vi oss till Gaten och efter en kortare väntetid fick vi gå ombord först av alla. I planet , en Boeing 747, går till vänster in i Första Klass kabinen. Där fanns 14 platser och våra var 4 E och 4 F. Min plats är en stor fåtälj med en motsatt stol så man kan faktiskt äta mittemot varandra om man vill. En stor Tvskärm o ett sidobord. Filt separata högtalare o en necessär med en massa nödiga och onödiga prylar. Dessutom en pyjamas. Stolen kan fällas 180 grader och blir då en säng som personalen bäddar upp med madrass och täcke för den som önskar sova en stund.

När vi bekantat oss med platsen vi kommer tillbringa den närmaste dryga sju timmarna så serveras vi champagne av märket Laurent-Perrier Grand Siecle NV. Eftersom klockan inte är så mycket på dan ännu så föredrar jag att be personalen att hälla lite apelsinjuice i. Till detta serveras blandade varma nötter.

När vi väl lyft serveras vi drinkar. Ser att de har Johnnie Walker Blue Label Whisky – en riktig raritet. Så jag ber att få det. Till detta serveras tre små aptitretare – bland annar Scallops och Beef Bresaola.

Sedan tar personalen upp beställning på mat och dryck samt när man vill äta. Vi bestämmer att äta vid klockan ett. Då hinner jag gott o väl ta en Blue Label till och titta lite på en film.

Klockan ett dukas lunchen upp. Det blir först en rökt lax som smakar mycket gott med ett vitt vin till – ett vitt vin trän 2014, Au Pied du Mont Chauve.

Därefter en Seared fillet of USA beef. Smakade alldeles utmärkt tillsammans med ett rött vin – en Chateau Chauvin Saint-Emilion Grand Cru Classe från 2012.

Sedan kom ostbrickan med flera sorters ostar bland annat Chévre och Cheddar. Undvek Portvinet och fortsatte med mitt röda vin. Därefter kom desserterna men jag kände att det skulle bli för mycket så jag stod över. Annars verkade Dark truffle mousse väldigt lockande.

Sedan en kopp kaffe och jag tog faktiskt en Blue Label till innan jag slumrade en stund. Sen tittade jag på en dokumentär om Pavarotti. Han var verkligen en härlig tenor.

Strax innan landning serverades vi tre sorters Sandwiches – en tonfisk, en ägg och en beef pastrami. Därefter engelsmännen paradrätt – scones med clotted cream och jam. Smakade alldeles perfekt som en god avslutning på en skön flygresa.

Har åkt Första Klass flera gånger med bland annat British Airways, Lufthansa, Thai Airways, United och Malysian. Men BA är nog det bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *