Här följer fortsättningen på kryssningsnyheter.

Som jag skriv om i mitt förra inlägg så är det många nya kryssningsfartyg på gång i år. Bland annat NCL, Seabourn, MSC och Virgin Voyages. Här kommer lite information om dessa.

Virgin Voyages

Virgin kommer med två nya fartyg

I mars i år kommer Virgin med ett nytt fartyg som fått namnet Valiant Lady och ett systerskepp kommer i juli som heter Resilient Lady. Båda fartygen kommer vara enbart för vuxna s k Adult.Only.. Båda fartygen kommer ta 2770 pasagerare. Valiant Lady kommer segla i Medelhavet medans Resilient Lady kommer att börja i Grekiska övärlden innan den går över till USA för hemmabas Miami.

MSC

MSC Seascape kommer starta i Miami i november och kommer att ha 2270 hytter inklusive deras Yacht Club som är ett s k hotell i hotellet som man skulle säga på landbacken. Man har ett ökat fokus på publika utrymmen nära havet med bland annat en stor Waterfront promenad och ett glasdäck över vattnet på 16:e däck.

MSC World Europa är en helt ny och större klass som tar hela 5079 passagerare på 22 däck. Så den blir automatiskt den längsta , högsta och största fartyget i flottan. Den kommer ha premiär i december och kommer att segla främst i Arabiska Gulfen. Fartyget kommer att framföras på LNG alltså Liquefied Natural Gas, samma som för övrigt Vikings nya fartyg använder.

Seabourn

Seabourn Venture heter det nya fartyget som kommer i april i år. Det är ett expeditionsfartyg som tar 264 passagerare. Det kommer ha två små ubåtar och 24 Zodiacs ombord och som vanligt kommer champagnen att flöda. Det är ju all inclusive. Först kommer man att gå runt Brittiska öarna, Norge och Arktiska farvatten för att i vinter segla i Sydamerika och Antarktis. Under 2023 kommer man att gå Nordostpassagen norr om Ryssland.

NCL

Norwegian Prima är en helt ny klass för NCL. Den kommer ha en hel del nyheter i underhållningsväg. Till exempel kommer racingbanan få ett nytt utseende och man får en rutschkana som går ner 10 däcksnivåer och landar i en pool. Man satsar mycket på kvällsaktiviteter. Så kan man t ex konvertera Primas teater till en gigantisk nattklubb a la Las Vegas. Man kommer även ha en Donna Summer Musikal.

Ja det händer mycket i kryssningsvärlden. Vi får väl hoppas att Pandemin inte ställer till det allt för mycket utan att dessa nya fartyg liksom många nu upplagda kommer att kunna tas i drift under året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *