Lite LYX-nyheter

David Copperfields privata Paradis i Västindien. Richard Bransons Necker Island är känd sedan länge men det finns många privata Paradis öar i Karibien där man kan få uppleva något utöver det vanliga. Magikern David Copperfield köpte 2006 en liten ögrupp i Exuma Cays ca 15 mil från Nassau, Bahamas. På 11 små öar med härliga, vita stränder började han skapa sitt eget Paradis vid Copperfield Bay. Han investerade drygt 50 miljoner USD innan det var klart. Man landar på Imagine Island som är störst. Andra öar kallas Forbidden Iland, Island of Wonders etc. Man kan hyra hela härligheten, men man måste boka minst 4 nätter. Man kan vara max 24 gäster och personalen är 30 personer. Det spelar ingen roll om man är bara ett par eller 24 personer. Priset för fyra nätter är drygt en miljon kronor.  Miljön är storslagen och i villan Highview finns två sovrum med 360 graders sagolik utsikt. Är man 24 personer blir det dryga 40.000 kronor per person för fyra oförglömliga, magiska dygn. www.mushacay.com

 

                   

 

Kambodjas första privata island resort. I Koh Rong arkipelagen ligger den nyöppnade resorten Song Saa Private Island. På öarna Koh Ouen och Koh Bong har man skapat en resort med 27 lyxiga villor. De ligger över vattnet, vid stranden eller i jungeln. Mellan öarna går en gångbro över ett marinreservat. Här erbjuds All-inclusive koncept på högsta nivå i en naturskön omgivning med kritvita stränder och spännade korallrev. Här kan sofistikerade resenärer koppla av och vill man vara helt ostörd bokar man Royal Villa med egen jetty. Det tar 35 minuter med båt från Sihanoukville. Dit det går flyg från Siem Reap. Alternartivt hämtas man med bil i Phnom Pen och körs till hamnen, en sträcka på ca tre timmar. I närområdet ligger också legendariska Angkor Wat. Så här kan man kombinera lyx med kultur.

 

         

Svenska matkreatörer heta just nu. Amerikanska företaget Zagat betygsätter restauranger i USA och världen runt. Nu har man satt ihop en ny 10 i top lista på “The Hottest Restaurants in the World-Where to Eat Right Now”. Man har listat de tio bästa från Europa till Singapore. På första plats ligger den peruanska restaurangen Coya i London. Köksmästaren Sanjay Dwivedi har rest runt ett år i Sydamerika för att hitta inspiration till sin meny. Han arbetade bl a på kända Astrid Y Gaston i Lima. Coya kan ta mot 100 gäster i källarvåningen. Gatuplanet och terrassen är reserverat  för medlemmar. 118 Piccadilly. På listan återfinns även två svenska restauranger!! Det är Niklas Ekstedt´s krog Ekstedt, på Humlegårdsgatan 17 i Stockholm  och restaurang Fäviken Magasinet i Järpen utanför Åre. Man kan som svensk känna sig extra stolt å deras vägnar och gratulerar till utmärkelsen.    

Hästpolo och Dubai World Cup.

Ädla hästar tävlar i Dubai. Polo tävlingar hölls 23-25 januari på Desert Palm Resort i Dubai. Band alla celebriteter sågs Maharaja av Jodhpur GajSingh II och Ian Campbell, 13:e Hertigen av Argyll. Hästtävlingar pågår fram till den 30:e mars. Då är det Dubai World Cup där världens allra bästa arabiska fullblodshästar tävlar om världens högsta prissumma, 30 miljoner USdollar. I Dubai kan man inte spela och satsa pengar på hästarna. Men man kan vara med i stället i en tipstävling där vinsten är en ny Rolls Royce. Kändisar i eleganta hattar och hästintresserade miljardärer samlas för att övervara festligheterna. www.dubairacingclub.com

 

Ann-Marie