Världens 7 bästa stränder enligt oss som vi besökt!

Vi har ju rest mycket runt om i världen de senaste 40 åren. De här är några av våra favoriter utan inbördes ranking utan i bokstavsordning: Anguilla, Antigua, Jamaica, Maldiverna, Mauritius, Tahiti och Turks & Caicos.

Anguilla är en fantastisk ö som ligger strax utanför St Martin. Här på Belmond Cap Julica har man en underbar strand och oftast helt vindstilla.
Antigua har 365 stränder men framförallt på västra sidan av ön är de som bäst.. Här är oftast vattnet lugnt och helt underbart. Här finns också många hotell av mycket hög klass. På den lilla ön Jumby Bay strax utanför huvudön ligger ett enastående hotell.
På Jamaicas västra kust ligger Negril som har en av de absolut bästa stränderna. Här finns också många högklassiska hotell att välja bland.
På Mauritius finns det så många fantastiska stränder att välja bland så det är riktigt svårt. Runt nästan hela ön i Indiska Oceanen finns det stränder och hotell som är av högsta klass. Vår favorit är nog St Geran på ostkusten.
På Tahiti i Franska Polynesien hittar man många olika öar som Bora Bora, Moorea och Taha. Här är det inte bara stränder som gäller utan oc´kså vattenvillor precis som på Maldiverna. Vi har varit på flera öar och gillar nog Taha allra bäst.
Den kanske allra bästa sparade vi till sist – Grace Bay på Turk & Caicos. En liten ögrupp som tillhör Bahamas men som ligger nära Jamaica och endast en kort flygresa från Miami. En helt fantastisk milslång sandstrand med väldigt få människor. Helt ljuvligt helt enkelt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *