Kryssningsindustrin tror på framtiden – trots allt?

Kryssningsföretagen storsatsar framåt kommande år. I alla fall om man ser på de nya fartyg som är i antågande under året. Detta trots rådande pandemi som bland annat gör att många fartyg inte kan gå in i hamnar i till exempel Karibien. Det finns uppgifter om att så många som upp till 80 fartyg har problem med detta just nu.

Några rederier som släpper sina nya fartyg är bland annat Silversea, Royal Caribeen, Seabourne, NCL, MSC, Celebrity, Regent med flera men även Ålandsbaserade Viking kommer med nytt fartyg. Här kommer några av nyheterna.

Silversea

Ett systerfartyg till det under 2021 introducerade Silver Moon är Silver Dawn som startade sin resa redan efter nyår. Den tar 596 gäster och har 411 mans besättning. Hon har åtta restauranger och ett stort Spa och är givetvis all inclusive.

Ritz-Carlton

I flera år har man pratat om att Ritz-Carlton kommer att bege sig in i kryssningsmarknaden. Och nu händer det. I maj månad kommer de första kryssningarna att starta med fartyget Evrima. Den kommer att ta endast 298 passagerare och kommer att ha fem restauranger. Kommer också att vara en del av programmet Marriott Bonvoy så medlemmar kan använda poäng för betalning av kryssning.

Azamara

Azamara Onward är tekniskt sätt inte ett nytt fartyg. Man har köpt fartyget från ett annat rederi men det är samma typ att fartyg som de man har sen tidigare.  Man håller på att renovera upp det till den standard som övriga Azamara fatyg har och sätts i trafik senare i år.

Viking Glory

Även här på Östersjön kommer vi få ett helt nytt fartyg. Viking Glory. Det är ett systerfartyg till Viking Grace och kommer att sättas in på linjen Stockholm – Åbo. Den kommer gå från Stockholm på kvällen och blir en stor dragningskraft för semesterglada svenskar. Just nu är den på hemväg från varvet i Kina och kommer att sättas in på sin nya rutt i mars. Man kommer bland annat att ha Östersjöns första roterande Chambre séparée med 220 graders ostörd utsikt. Ett roterande bord som tar 12 gäster eller en drink för upp till 26. Fyren är namnet på rummet.

I nästa avsnitt kommer det fler nyheter på kryssningsfronten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *