EU:s högsta byggnad, The Shard, invigd

 

The Shard invigdes den 1:a februari av Londons Borgmästare.  Den  ligger i området London Bridge Quarter.  Byggnaden har 87 våningar och är 310 heter hög. Här finns stora kontorsytor, lyxlägenheter, tre våningar med butiker och restauranger.  Hotellkedjan Shangri-La har öppnat femstjärnigt hotell på 34-52 våningen. Där finns ca 200 hotellrum, på från 42 kvadratmeter och uppåt. Fantastisk utsikt över London city ingår. Dessutom finns extra spatiösa och lyxiga sviter med ännu mer storslagen utsikt. Man kan annars njuta sceneriet från baren på 52 våningen eller restaurangerna.  Viewing Galleri och Open Air Deck med stora terrasser finns på 68-72 våningen. Det är en entréavgift till The Shard på 24.95£ och man bör boka biljett.  Bakom The Shard står investerare från Qatar. www.theviewfromtheshard.com