Tips till dig som resenär

 

Är du en resenär som flyger en del både i tjänsten och privat? Kanske inte alltid i business utan en hel del i Economy. Då vet du hur frustrerande det är vid förseningar och längre transfertider på flygplatser. Köer, svårt att finna sittplatser för att läsa eller jobba och allmänt högljudd miljö. Då är det skönt att dra sig tillbaka till en lounge och vänta i lugn och ro, kanske äta och dricka något, läsa en tidning eller bara ägna sig åt att jobba en stund på sin pc.

Det kan ordnas även när man inte har en passande biljett. Är du mycket frekvent resenär med ett bolag kan givetvis det leda till att du får ett s k Frequent Flyer kort av högre dignitet som ger dig tillträde. Men enklare för de flesta är att välja rätt kreditkort. För den vägen öppnar sig många lounger världen över. Flera av de något dyrare kreditkorten som finns att tillgå i Sverige har en massa olika fördelar, bl a tillträde till lounger. Vissa kort ger tillträde för både dig själv plus en gäst, andra enbart för dig själv. Exempel på sådana kort är exempelvis American Express Platinum och Handelsbanken Platinum Master Card. Det finns även ännu exklusivare kort med än mer fördelar men dessa kan man inte ansöka om utan det krävs att man blir inviterad till dessa. Utöver dessa finns också ett rent loungekort som heter Priority Pass. De flesta svenska kortföretag samarbetar med detta engelska företag för att kunna erbjuda inträde till lounger.

Är du intresserad av att kunna utnyttja lounger på ett smidigt sätt rekommenderar vi att du kollar de olika kortföretagens websidor och jämför innehåll och prisbild. Börja med din egen bank och kolla vad de kan erbjuda dig. Om det inte verkar passa så kolla runt bland andra. Det är givetvis din resandestil som avgör vilket kort som är bäst för dig.

Lasse