Tidskapseln på Strand Radisson Blu nu plomberad

 

I fredags stängdes tidskapseln på hotellet Radisson Blu Strand efter att ha varit öppen för gäster och allmänhet under ett år från det att hotellet firade sitt 100 års jubileum. Mycket har hänt under tiden. Bland annat har man invigt en Garbosvit i hotellet då Greta Garbo var en ofta återkommande gäst.

Tidskapseln är en metallcylinder i vilken man placerat hundratals med föremål som var tidstypiska under 2012 -2013. Allt från Stockholms stad till skolklasser och vanliga Stockholmare har placerat föremål här. Det finns exempelvis en mobiltelefon, en trisslott med vinst, magazine och CDskivor, spel mm som är aktuellt just nu.

Meningen är att kapseln ska öppnas vid hotellets 200 års jubileum. Under tiden kommer den att hänga i taket i Strands tornrum. Alla som lagt något i kapseln har fått ett certifikat och i kapseln ligger också en kopia så att kommande generationer ska kunna se vad vi idag hade som aktuella ting och vem som var givare.

Synd man inte själv har möjlighet att se reaktionerna från de som öppnar kapseln år 2112. För även om alla blir äldre och äldre klarar jag nog inte det i alla fall.

                Tidskapseln stängs ock låses i 100 år. Nyckeln (1 st) kommer att förvaras i ett synligt skåp i hotellet