En pärla på Franska Rivieran – Château Le Cagnard

Cagnard1

 

I den lilla bergsbyn Haut de Cagnes på Franska Rivieran, inte långt från Nice flygplats, ligger ett nyrenoverat och utsökt boutiqehotel vid namn Chateau Le Cagnard. Det ligger alltså bara ca 20 min från flygplatsen och byn är faktiskt rätt okänd då de flesta drar vidare på motorvägen mot Antibes, Juan le Pin och Cannes. Men inte långt borta ligger andra pärlor som Mougin, Valbonne och St Paul de Vence.

Byn är absolut charmerande med sina smala gränder och väl underhållna townhouse. Som kronan på verket ligger hotellet högt upp i den lilla byn med utsikt mot havet och de blånande bergen. Idag efter renoveringen ägs hotellet av en svensk familj och dottern Frida Ivarsson är hotellchef. Hotellet öppnade i sin nya regim mindre än ett år sedan och är nu ett hotell med ett antal olika rumskategorier från standardrum till sviter. Priserna nu i högsäsong varierar från 180 € till 450 € vilket får sägas vara humana priser i förhållande till den standard som erbjuds. I priserna ingår dessutom frukost.

Restaurangen var tidigare mycket välkänd i området och tillhörde Relais de Chateau och man jobbar nu på att återfå denna status. Man har samma köksmästare som tidigare. Det borgar för att man ska lyckas ta sig tillbaka till de kulinariska höjderna. Att det redan har blivit ett populärt tillhåll kunde vi konstatera vide vårt besök då restaurangen var fullbesatt en vanlig kväll mitt i veckan.

Idag erbjuder man också gästerna att köpa in sig i ett hotellrum så att man har just sitt boende garanterat år efter år när man känner för att besöka Rivieran. Dessemellan används ”bostaden” som hotellrum. Rummen finns dels i själva hotellbyggnaden men också i små townhouse i närheten av hotellet med härliga altaner med utsikt över dalgångar och havet.

Efter en rundvandring till många av de individuellt inredda rummen och sviterna kan vi konstatera att detta är ett hotell som med mycket kärlek och omsorg förvandlats till ett fantastiskt ”hideaway” som varmt kan rekommenderas. Dessutom är Haut de Cagnes en gammal underbar bergsby som nästan känns som ett måste att besöka.

För mer information se: www.lecagnard.com

Cagnard2LC 3