Gulfnyheter – Emirates, Ving och Qatar Airways

Gulfnyheter Qatar Airways Boeing Touches Down At London Heathrow On May 16

 

Senaste veckan har nyheter rörande Gulfområdet duggat tätt.

Först kom flygbolaget Emirates till Stockholm för presskonferens och baluns för resebranschen. Visserligen var nyheten att man öppnar direktlinje från Arlanda till Dubai helt färsk men en del intressant framkom vid pressfrukosten på Grand Hotel. Man kommer att flyga dagligen och sätter in en Boeing 777-ER på linjen.

Gulfnyheter 2

 

Det är ett av de största planen som kommer att finnas på Arlanda med 354 platser ombord. Det innebär ca 5.000 säten tillsammans i veckan och konkurrensen kommer säkert bli mördande då fler bolag flyger i stort sett samma sträckor, ex.vis Qatar Airways med också dagliga flygnigar. Dessutom sätter de in den splitternya Boeing 787 Dreamliner från den 1 augusti på sträckan Arlanda – Doha i Qatar. Dreamlinern kommer ha 254 säten ombord i två klasser, Business och Economy.

Emirates däremot satsar även på Första klass. Frågan är hur länge man kommer att flyga med en Första klass med 8 flygstolar, eller kanske ska vi kalla det sängar. På linjen från Köpenhamn har man redan tagit bort den. Men på Stockholmslinjen räknar man med att intresset kommer vara större då det finns fler och större företag här med verksamhet framförallt österut. Många företagsledare flyger Första klass på längre interkontinentala sträckor men då det inte erbjuds från Sverige flyger man via London, Paris, Frankfurt eller Zurich. Så det blir intressant att se om Första klass är kvar om något år.

Golfnyheter 5

 

Emirates har med sitt samarbete med australiska Qantas också fått en kraftigt utökad trafik på Australien med hela 55 destinationer. Dessutom räknar man med en stor inkommande trafik på Stockholm från Korea, Kina och Japan.

SONY DSC

I spåren av detta presenterade Ving nya resmål i Förenade Arabemiraten. Genom att Emirates börja flyga på Stockholm fråm början av september kommer Ving erbjuda resor till två nya Emirat på Arabiska halvön. Det är Ras al Khaimal som ligger knappt 10 mil norrut från Dubai mellan bergen och Persiska viken samt Fujairah drygt 10 mil öster om Dubai med fina stränder vid Indiska Oceanen. Både resmålen är betydligt lugnare och med många eleganta resorter. För den som gillar sol och bad är båda ställena väl värda ett besök.

Lasse 27-06-13