NCL skapar egen ö utanför Belize i Karibien

NCL ö 1 Under de senaste tre åren har Norwegian Cruise Line hållit på att bygga sin egen privata ö utanför Belize kust. Att sätta i land upp till dryga 4.000 passagerare från redden är utan tvekan ett tufft projekt. Så att bygga en egen ö med möjlighet att lägga till vid egen pir är givetvis att föredra. Enligt plan ska man kunna börja lägga till vid Harvest Caye, som ön kallas, under hösten i år. Förutom de fyra NCL fartygen som opererar i Karibien kommer även övriga fartyg i koncernen att utnyttja denna privata ö. De andra rederierna i koncernen är Oceania Cruises och Regent Seven Seas Cruises.

Om man tröttnar på att bada i havet från den långa sandstranden finns en stor pool med swim-up bar och ett vattenfall. På stranden kan man också hyra privata strandvillor. Varje villa är som en privat resort för upp till 10 personer. Här finns luftkonditionering, separata lounge- och matavdelningar, privata “sovrum” och givetvis högsta tänkbara service med möjlighet till privata måltider.

NCL ö 3boardwalkNCL ö 2 pool-and-cabanas

 

 

 

 

 

Det finns givetvis många aktiviteter som står till buds både för vuxna och barn mer eller mindre äventyrliga. Men också lugnare saker som att paddla kajak eller kanot med flera aktiviteter i lagunen.Det finns dessutom möjlighet att få transport in till Belize City om man så önskar. Dock inte något som lockar kan jag säga efter att ha besökt staden.för några år sedan.

Det kommer även finns flera restauranger på ön både inom- och utomhus, minst fyra fem stycken. En liten personlig kommentar är att jag inte förstår varför man ska betala för service på ön såsom mat och sportaktiviteter då merparten ingår när man är ombord på fartyget som ligger inom gångavstånd. Det är ju faktiskt något som ingår i priset för kryssningen. Men detta är inte något som NCL är ensamma om inom kryssningsindustrin.

Givetvis kommer det också finnas tillgång till shopping på ön på olika vis – allt skall återspegla Belize inklusive från lokal mat till hantverk.

Detta blir onekligen ett intressant upplägg. Vi har sett det tidigare med rederier som har hyrt in sig på speciella områden på existerande öar. Men detta verkar än mer spektakulärt.

NCL ö 2 pool-and-cabanasNCL ö 4 beach-cabanas

 

 

 

 

 

Illustrationer från NCL

Lars L mars-16