Inför fotbolls EM – vårt landslag har valt sin boplats i Pornichet

EM 6

I sommar börjar fotbollens europamästerskap i Frankrike – efterlängtat av många och en folkfest både där och framför TV:n  När laget under ett par veckors tid ska befinna sig i Frankrike behövs en fast punkt i tillvaron att både ladda upp och koppla av.

Svenska laget har valt ett hotell i Bretagne vid namn Chateau des Tourelles. Hotellet ligger i staden Pornichet som ligger längs bukten Baie del la Baule, alltså vid en härlig strand. En känd stad i närheten är Les Sable Dólonne. Det går att flyga till ett par städer i närheten, bl a Nantes och givetvis finns tåg från  Paris. Frankrike är ju i framkant både på inrikes flyg liksom snabbtåg till olika delar av landet.

I sommar spelar Sverige i Paris, Toulouse och Nice. Alla tre ställena ligger bra till kommunikationsmässigt från lagets hotell då man bara har en ca kvart till flygplatsen. Som tidigare har man ett chartrat plan till sitt förfogande under turneringen.

EM 2

Förutom hotellet, som är av lyxklass, finns det mycket bra träningsmöjligheter alldeles intill. Svenskarna kommer att bli mycket väl mottagna, det garanterar en av cheferna från hotellet som jag hade tillfälle att prata med härom veckan. Hotellet är helt reserverat för landslaget så ingen idé att försöka boka in sig där.

EM 3EM 4 Hotellet är som tidigare nämnts av högsta klass. Man slår ett slag för att man är ett utpräglat “wellness hotel”. Rummen är eleganta, utsikten över havet spektakulär och man har ett ypperligt kök med mat av högsta klass. Detta kanske inte våra spelare får så mycket glädje av då man brukar ha med sig egna kockar. Dessutom har man ett mycket elegant Thalasso Spa. Så nog kommer våra kämpar att ha ett par bra veckor på hotellet.

EM 10

EM 11

Vi hoppas inkvarteringen kommer hjälpa till att nå oanade resultat i en mycket svår kvalgrupp. Så Lycka till säger vi.

Följande datum gäller för Sverige under EM:

13 juni Sverige – Irland i Paris

17 juni Sverige – Italien i Toulouse

22 juni Sverige – Belgien i Nice

Om det blir fler matcher återstår att se.