Några resetips 2013

Några resetips 2013

Thailand är fortfarande en given favorit bland soltörstande svenskar. Men nu har många varit där flera gånger i detta leende land och vänder blickar åt många andra håll för att få uppleva något nytt.

Västindiens destinationer växer sig allt starkare bland reseföretagen. En anledning är givetvis att dollarkursen är fördelaktig för oss vilket påverkar  prisnivån i Västindien mer eller mindre beroende på vart man åker.

ABC-öarna, dvs Aruba, Bonair och Curacao, har växt i popularitet och verkar nu fått en fast punkt på kartan. Aruba har kanske varit den mest populära ön men också den mest amerikaniserade med många kasinon. Bonair är den mest okända av öarna medan Curacao har en mer europeisk publik. Staden Willemstad är mycket pittoresk och väl värd ett besök. Vi återkommer senare  med en rapport från ön.

En annan ö med stor publik från Sverige är Dominikanska Republiken. Hit går också de stora charterbolagen. Utmärkta resorter, många med bra all inclusive, underbara stränder och en bra prisbild kommer att locka många hit under 2013.

En kommande öfavorit blir säkert Jamaica. På annan plats här på webplatsen kan du läsa om bl a golf på ön. Jamaica var först med lyxiga all inclusive resorter för flera årtionden sedan och har många att välja bland. Med utgångspunkt från Montego Bay kan man antingen finna det man önskar sig österut mot Ocho Rios eller väster ut mot Negril och de underbara långa, vita, sandstränderna. Dessutom finns möjligheter att hyra lyxiga villor med hotellservice bla runt öns fina golfbanor.

Våra egna absoluta favoriter ligger nog ändå på några av de mindre öarna, bortom de stora turiststråken som Anguilla, Turks & Caicos, Tobago, St Barth och Jumbay Bay utan någon rangordning. En del om dessa öar finns på våra sidor. Men mer kommer framöver.

Lasse & Ann-Marie