Warszawa – ett perfekt weekend resmål

Sommar2013 LL.s 063 (5)

Många kanske tänker att Polen och dess huvudstad Warszawa är en grå och trist huvudstad med sin Östeuropeiska historia. Men kan inte vara mer fel. Har själv haft möjlighet att besöka staden ett flertal gånger sen slutet av 70-talet. Då kanske det kändes som att besöka en Öststat men sedan dess har mycket hänt.  Idag känns Warszawa som en mycket positiv bekantskap med ett livligt uteliv, elegant shopping, naturligtvis historia, bra boende och på toppen av allt detta så är det otroligt billigt att leva som turist i Polen.

Som nämnts tidigare finns det mycket bra och elegant boende i Warszwa. Det allra bästa, Hotel Bristol, i centrum av staden och ett stenkast från Gamla stan, tillhör idag Starwood Luxury Collection. Det är ett gammalt hotell med hur världshistoria som helst men idag renoverat till absolut lyxnivå. Ett dubbelrum här han kosta så lite som under 1.000 svenska kronor per natt. Det är utan tvekan ett fantastiskt bra pris. Men överraskande bra priser gäller också på restauranger i till exempel den Gamla stan. Att äta en middag med tre rätter, öl och vin med nästan för mycket av det mesta behöver inte kosta mer än runt 250 svenska kronor per person.

W På vg mot Gamla stan - kopiaunnamed (3)

Det är en märklig historia Warszawa genomgått under åren. Framförallt krigsåren var fruktansvärda då först tyskarna och sedan ryssarna nästan krossade staden. Återuppbyggnaden av staden och där i synnerhet den Gamla staden gjordes enligt förlagan är enastående.  Många kända konstnärer och vetenskapsmän och tillika kvinnor kommer från Polen och Warszwa. Chopin och Kopernikus är närmast nationalhelgon och står staty på ett flertal ställen runt om i stan och i parker. Många parker är vackra och stora och påminner stolt om Warszawas historia.

Så en weekend i Polens huvudstad kan varmt rekommenderas. Men man kanske bör vänta med ett besök framåt våren för att få lite varmare väder. Kombinera gärna ett besök i huvudstaden med att bese Krakow eller kanske rent av göra en utflykt längre fram på somaren till sandstränderna på Östersjökusten. För planering av resa till Polen rekommenderas ett besök på Polska Turistbyrån som är beläget nära hörnan Karlavägen/Sturegatan.  Där får man massor av nyttig information inför ett besök.

Lasse L

15 comments for “Warszawa – ett perfekt weekend resmål

 1. Maner
  19 januari, 2016 at 03:37

  Mina kompisar har övertalat mig att resa till Polen. Vi har förståss valt att besöka huvudstaden. Det är en mycket vacker stad med en speciell arkitektur. En kväll bestämde vi oss att koppla av på klubben New Orleans. En mycket fin underhållning, sköna kvinnor. Det var allt som vi hade velat att se.

 2. Görgen
  24 februari, 2016 at 12:29

  När jag varit i Warszawa på ett affärsmöte har jag bjudits på New Orleans Gentlemen’s Club&Restaurant för att underteckna slutavtalena och skåla för fint samarbete. Klubben är perfekt för sådana möten. Det var plats för att tala om detaljer, omkring oss dansade sköna kvinnor och dessutom hade vi goda alkoholdrycker. Vi samarbetar än idag.

 3. Ludwig
  26 februari, 2016 at 01:31

  Bästa fester är i Polen. På klubben New Orleans Gentlemen’s Club&Restaurant i Warszawa kan man uppleva fantastiska stunder! Jättesköna dansare! neworleans.pl/en/?nkpage=2

 4. Filip
  21 juni, 2016 at 12:26

  Bästa svensexor bara i utlandet! Denna gång var vi i Warszawa i Polen på klubben New Orleans Gentlemen’s Club&Restaurant. Det var den finaste svensexa jag har varit med på och med härligt och skönt sällskap! neworleans.pl/en/?nkpage=2

 5. Joel
  23 september, 2016 at 12:58

  I Warszawa rekommenderar jag nattklubben New Orleans Gentlemen’s Club&Restaurant. Den är värd att besöka. Jag kan fortfarande inte glömma kvällen som jag tillbringade där. neworleans.pl/en/?nkpage=2

 6. Gustaf
  21 oktober, 2016 at 01:24

  I somras var jag med min familj i Polen. Bäst mat fick vi på restaurangen New Orleans. Mycket utsökta rätter. neworleans.pl/en/?nkpage=2

 7. Arvid
  10 november, 2016 at 12:08

  I Polen var jag då för första gången. Vid ett tillfälle åkte jag med några vänner till Warszawa. En kväll bestämde vi oss för att gå till en klubb och äta gott. Vi hamnade på New Orleans Gentlemen’s Club & Restaurant. Ett härligt ställe. Jag kommer att besöka det igen vid närmaste tillfälle. neworleans.pl/en/?nkpage=2

 8. Mats
  8 december, 2016 at 02:44

  För någon tid sedan fick jag vänta länge i Warszawa under min resa. Jag hade mycket tid på mig så jag gick på New Orleans Gentlemen’s Club&Restaurant och beställde en drink. Där fanns ett stort utbud av ovanliga och goda alkoholdrycker. Vid detta tillfälle åt jag gott också. http://neworleans.pl/en/?nkpage=2

 9. Anders
  13 januari, 2017 at 09:09

  I Warszawa rekommenderar jag nattklubben New Orleans Gentlemen’s Club&Restaurant. Den är värd att besöka. Jag kan fortfarande inte glömma kvällen som jag tillbringade där. Szwecja http://neworleans.pl/en/?nkpage=2

 10. Alli
  17 februari, 2017 at 08:26

  I somras var jag med min familj i Polen. Bäst mat fick vi på restaurangen New Orleans. Mycket
  utsökta rätter. http://neworleans.pl/en/?nkpage=2

 11. Björne
  7 november, 2017 at 08:40

  Om man tycker om lyx- och prestigestämning så rekommenderar jag New Orleans i Warszawa. Det är en av de bästa stripteaseklubbar som jag har varit på. Dansarna var helt otroliga. För open bar betalar man 50 Euro (på vardagar bara 40 euro) och man kan dricka hela natten.
  http://neworleans.pl/en/?nkpage=2

 12. Simen
  25 april, 2018 at 10:59

  Jeg og kompisene mine valgte Warszawa som sted for å holde utdrikningslaget mitt. Vi dro til New Orleans klubben. Når jeg ser tilbake på det nå, kan jeg si at det var absolutt verdt det. De vakreste kvinnene, utvalg av de beste alkoholtypene, og en fantastisk atmosfære.Jeg
  http://neworleans.pl/en/?nkpage=1

 13. Rolf
  11 juli, 2018 at 02:01

  Jeg var nylig i Warszawa. Det jeg likte best var gamlebyen, og Royal Baths Park. Begge stedene har veldig god atmosfære, og er perfekt for en tur ut i helgen. Og la oss ikke glemme at Polen er et land som har de vakreste kvinnene, nydelig mat og masse god alkohol. Jeg fant alt dette i New Orleans klubben, som jeg aldri ville forlate. Det er vanskelig å glemme en kveld tilbrakt i så godt selskap.

 14. Kris
  14 augusti, 2018 at 08:53

  Veldig interessant artikkel. Beskrivelsen bringer virkelig frem Warszawa-vibben. Jeg dro dit forrige måned og har veldig gode minner fra tureb. Det jeg likte best var nattlivet, spesielt New Orleans klubben, som jeg enkelt ser på som en av de beste i Europa.

 15. unkle
  30 oktober, 2019 at 04:36

  Warszawa er så vakker og jeg elsker klubbene deres! Min favoritt er New Orleans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *