Emirates – enda flygbolag med förstaklass från Stockholm

SONY DSCEmirates Försklass bås 2Emirates Första klass bås 3SONY DSCSONY DSCSONY DSC

Emirates, flygbolaget med bas i Dubai, är det enda bolag som flyger med Förstaklass från Stockholm Arlanda. Tidigare har bl a American Airlines och Malaysian flugit liksom Lufthansa med Förstaklasskabiner – Lufthansa t o m inom Europa. Men idag är det alltså bara Emirates som håller fanan högt. Med åtta platser längst fram i flygplanet har man en ypperlig komfort och service ombord som knappast går att finna någon annanstans.

Det börjar redan hemma vid bostaden där man blir hämtad i svart limousine med Emirates röda logotype på sidorna. Bilen kommer i god tid och kör behagligt lugnt ut till Arlanda. Väl där checkar man in på Förstaklass incheckningen och går sedan till Emirates lounge efter passkontrollen i F-piren. Här blir man väl trakterad fram till dess att det är tid att gå ombord. Maskinen är en Boeing 777 ER med en inredning av senaste snitt. I Förstaklass sitter man i en konfiguration 1-2-1 och om man sitter i mitten kan man antingen umgås med sin medpassagerare eller helt enkelt stänga till om sig. För man har också en dörr åt gången vilket gör att det känns som om man har sitt eget rum ombord.

När man kommer ombord tas man emot av personalen och serveras promt ett glas champagne av bästa märke, Dom Perignon. Sedan har man tid att bekanta sig med sin egen lilla minisvit med egen bar, massage i stolen och en bildskärm med över 1500 titlar.. Maten bestämmer man givetvis själv när man vill ha och givetvis också vad man vill äta. Vill man ha en drink till kan man beställa utan att påkalla ögonkontakt. Bara ge beställningen direkt till pentryt. Och när det är dags att sova är det bara att be att få sin svit bäddad till en lång skön säng. Lieflat stolen bäddas med extra madrass, kudde och täcke. Och när det är klart är det skönt att krypa ned i sin pyjamas och sova skönt. Har man svårt att sova resp vakna så finns det lavendeldoft och annat “godis” som sniffas och som kan vara antingen avslappnande eller uppvaknande.

Garanterat en skön resa väntar när man flyger Emirates Förstaklass. Och linjen går bra enligt vad Sverigechefen Björn Ekegren säger. Så bra att man överväger att sätta in en andra daglig maskin från Stockholm till Dubai om passagerarantalet fortsätter att visa positiva siffror.

Lasse 14-02-28

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *