Finnairs Premium Lounge i Helsingfors officiellt öppnad

Finnair Premium Lounge 4

Nu har Finnair öppnat sin Premium Lounge i Helsingfors. Den nya loungen ligger bredvid den gamla men fortfarande fina Finnair loungen utanför Shengenområdet och därför åtkomlig för resenärer till Asien inklusive Indien samt USA.

SONY DSC

Den nya loungen är ljus och luftig och indelad i olika avdelningar för vila, arbete, eller för att äta en bit innan nästa flygning. Man kan nog säga att den har en Nordisk touch. Här finns givetvis allt man kan behöva under någon transfertimme – mat, dryck, arbetsplatser med pc , liggfåtöljer och inte minst något typiskt finskt, en sauna! Man kan alltså bada bastu om man så önskar och om transfertiden så medger. Det senare sagt med tanke på att Finnair vinnlägger sig om att göra transfertiderna på flygplatsen så korta som möjligt.

SONY DSC

Finnair behöver sannolikt behöva växa rent ytmässigt på Helsingfors flygplats, kanske med en ytterligare terminal. Tillsammans med Finnaviation som driver flygplatsen har man börjat titta på detta redan nu. Det känns idag som att flygplatsen inte riktigt är byggd för att klara den stora skaran av transferpassagerare mellan Shengen och nonShengen områdena under peakperioderna. Detta i synnerhet som Finnair planerar fortsatt utbyggnad i longhaultrafiken med en ny destination per år många år framöver för att nå en fördubbling av trafiken på sikt. Detta kan ske genom de kommande elva nya Airbus 350XWB maskinerna samt optioner på ytterligare åtta plan.

2014-08 LL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *