I Dubai är allt störst, högst, bäst och vackrast…

dubai_palm_pool_HR[1]

I Förenade Arabemiraten och speciellt i Dubai går utvecklingen rasande snabbt. Nya häpnadsväckande byggnader, shoppingmalls och hotell skjuter som svampar ur sanden hela tiden. Och ständigt tillkommer nya spektakulära projekt, alltid med sikte på att vara världsbäst i allt. Man kan nästan tycka att nu räcker det, ta det lugnt – ni är redan störst, först och bäst i det mesta. För trots den nya fina Metron och sexfiliga fina motorvägar kan rusningstrafiken vara jobbig. Vi har varit här många gånger sedan 1998 och sett den fantastiska utvecklingen och den här gången valde vi att bo på ett nytt hotell ute på Jumeirah Palmen. Den konstgjorda ön som skapats och är formad som en jättelik palm. På stammen ligger stora byggnader med lägenhetskomplex sida vid sida och längst ut ligger det jättelika hotellet Atlantis. På palmbladen finns palatsliknade villor med pooler och egen strand. På det yttersta palmbladet ligger många femstjärniga hotell.

WA4

Av dem hade vi valt att bo på nyöppnade Waldorf Astoria Palm Jumeirah. Det är som det mesta i Dubai, stort men känns ändå som ett boutiquehotell. När man bor i stora härliga sviter och på översta våningarna har man en egen lounge med ypperlig service. Här kan man droppa in för frukost, afternoon tea eller cocktails och diverse godsaker innan middagsdags. Naturligtvis finns flera utsökta restauranger med olika teman och barer. Runt pooler och på stranden är servicen också perfekt inklusive de iskalla vattenflaskorna.

WA2LifestyleSocialEuropean_FP[1]              WA1

Fördelarna med att bo på Jumeirah Beach och på Jumeirah Palmen är att man är på en sol och bad destination med underbara stränder men ändå ligger Dubais pulserande storstadsliv bara en taxiresa bort. Dubais skyline reser sig liksom Manhattans men här i Emiratet är allt nytt och fräscht också. Här finns lyxiga shoppingmalls som kan tillfredsställa alla shoppingsugna. Här finns troligen mest lyxhotell per kvadrat kilometer i hela världen. Perfekta golfbanor, inomhus skidbackar, hisnande vattenparker eller sköna lugna dagar vid havet – här finns allt idag!

WA5

När de sju Förenade Arabemiraten fick självständighet för 43 år sedan fanns varken el eller vatten.  Dubai var en liten by vid floden och man levde ursprungligen på fiske och pärlfiske. Men så sprutade oljan upp ur ökensanden och allt förändrades. Men den mest otroliga utvecklingen har hänt under senare tid. Lyxhotellboomen började med Jumeria Beach Hotel och Burj Al Arab, Världens första sjustjärniga hotell där alla rum är sviter i två plan.

Och när det var dags för nyårsfirande i Dubai blev det naturligtvis något enastående fantastiskt skådespel över hela emiratet!! Runt världens högsta byggnad, Burj Khalifa var det en ljus och ljusshow med fantastiska fyrverkerier. På hela Jumeirah Palm ön var det fyrverkerier på alla palmblad och runt Atlantis, ja överallt  Det var världens hittills mest påkostade, mest spektakulära och finaste fyrverkeri kan jag lova. Helt otroligt!!!! Men nästa år kommer de säkert överträffa detta….

Förra året kom 7-8 miljoner turister bara till Dubai och målet är att 2020 ha 20 miljoner turister. Man satsar så hårt på turismen eftersom denna ska kunna ersätta oljeinkomsterna på sikt.

Ann-Marie Lindmark

2015-01-04

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *