Underbara poolvillor och Spa i Förenade Arabemiraten

SONY DSC

Under en av våra många resor till Dubai bodde vi på Al Maha. Resorten ligger mitt ute i öknen. När jeepen kom närmare såg det ut som en samling tält bland de böljande sanddynerna.  Men det var 30 talet stora lyxiga bungalows med all komfort och en egen plungepool utan för varje. Det blev en oförglömlig upplevelse.Men numera finns det flera lyxiga ökenresorter i Arabemiraten.

En av våra andra favoriter är Banyan Tree Al Wadi i Emiratet Ras Al Kamaih. Här bor man i helt underbara spatiösa och lyxiga bungalows designade som tält. De ligger även här bland böljande sanddyner ute i öknen. Utanför vår svit finns ett trädäck med en egen stor pool. Här kopplar man av helt ostört och medan man ligger där och bara njuter kan man se kameler ströva förbi. Efter en utsökt middag blir det gärna ett sista dopp under stjärnhimlen i den varma natten. Banyan Tree har också en mycket stor Spaanläggning med ett rikligt utbud av produkter och behandlingar.

SONY DSCSONY DSC

 

 

SONY DSCBanyan Tree -1.4MB LS 2052 Banyan Tree Spa behandlingsrum

 

Systerhotellet Banyan Tree Ras Al Khaimah Beach ligger vid havet.  Här bor man också i bungalows designade som stora lyxiga kakifärgade tält. De ligger precis vid den breda stranden men man har också en egen pool utanför villan och stort trädäck. Här kan man beställa en egen grillkväll. Då tänds en grill och man får massor av olika rätter uppdukade av personalen. Sen grillar man och njuter i sin egen takt under stjärnorna. Banyan Tree har naturligtvis också ett stort härligt spa här. Och längtar man efter att shoppa loss i superlyxiga butiker eller uppleva Dubais puls är det bara en knapp timme från Banyan Tree. Gillar man dessutom golf ligger den fina mästerskapsbanan Al Hamra Golf vid havet alldeles intill Banyan Tree Beach.

 

2 Banyan Tree Beach Villapool

untitled (2)

Visar 20150317_073949.jpg

 

 

 

Text o foto:

Ann-Marie o Lars L

untitled (5)

 

 

 

Ann-Marie Lindmark

Februari 2016

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *