Med Svenska Kocklandslaget på Viking Line

Den 15 september lanserar Viking Line en helt ny buffé tillsammans med Svenska Kocklandslaget. Men vi fick redan förra veckan smaka på den nya buffén på en pressträff.
Buffén har ett nordiskt tema och kommer att serveras på Viking Lines samtliga fartyg fram till dess det är dags för julbordsperioden. Viking Line och Svenska Kocklandslaget har inlett ett långsiktigt samarbete som går ut på att skapa nya matkoncept. Buffén är det första resultatet av detta samarbete. Man har bland annat studerat hur gästerna angriper buffén, vad man äter mest av osv. Hela 1.6 miljoner buffémåltider serveras på ett år på Viking Lines fartyg så det finns onekligen ett bra underlag.

                         Ellinora Hansi informationschef och Bodil Ståhl restaurangchef lyssnar på

Fredrik Andersson lagledare Svenska Kocklandslaget

Utmärkande för den nya buffén är ett brett utbud av fisk och skaldjur samt nordiska smakkombinationer. Mycket är närproducerat. Kännetecknande är också kombinationen av salta och syrliga smaker och typiskt nordiska kryddor och örter. Bland delikatesserna återfinner vi akvavitströmming med ättiksmajonnäs och gurkyoghurt med granskottsolja men även vanlilga beprövade sorter som gubbröra med gräslök och köttbullar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Den vegetariska delen liksom kalla grönsaksrätter upptar en stor del av buffén och efterrättsbordet lämnar inte mycket övrigt att önska. Här finns bland annat chokladmousse med karamellnötter, hallonsorbet, kolaäpple med kanelgrädde, kladdkaka med salt kolakräm och glass förstås.


Ja buffén är verkligen något utöver det vanliga och för en kostnad mellan 300 och 350 (beroende på var du köper och vilket fartyg du åker med) inkluderande både öl och vin är det nog att betrakta som rena fyndet.