Costa bygger nytt och kommer med nyheter

 

Rederiet Costa som ingår i Carnivalrederiet, världens största kryssningsrederi, har i onsdags påbörjat bygget av sitt nya fartyg Costa Smeralda på Meyervarvet i Åbo. Det kommer att bli världens största kryssningsfartyg med plats för 6.600 gäster.

Det kommer också vara det första som använder sig av LNG bränsle mot den marknad som vänder sig mot Europas kryssningsresenärer. Fartyget kommer att tas i bruk hösten 2019.

Men redan under 2018 kommer ett LNG fartyg inom Carnivalkoncernen. Det är tyska AIDA som kommer att sjösätta AIDAnova som kommer att marknadsföras mot tyska konsumenter.

Ett systerfartyg till Costa Smeralda kommer under 2021. LNG står för Liquefied Natural Gas vilket för närvarande är det mest gröna bränsle som finns.

Men andra nyheter kommer Costa med också.

Costa inför nu All Inclusive på sina fartyg. Man gör det som ett tillägg till sin Basicnivå som är just basic och ska vara det lägsta pris du får betala. Den innehåller boende och helpension. Total Comfort paketet innehåller förutom basic även drycker, Wifi och rabatt på utflykter men även en prisgaranti. Sedan finns det också ett deluxepaket som förutom vad som tidigare nämnts innehåller vissa Spabehandlingar.

Man säger att därmed ska det inte ingå några gömda avgifter. Ska bli intressant att se hur detta kommer att falla ut men svenskar kommer nog att gilla det.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *