Kocklandslaget presenterar Viking Lines Julbord

17 november öppnar Viking Lines sitt julbord på samtliga fartyg. För första gången är julbordet signerat Svenska Kocklandslaget. Man kommer att känna igen alla de traditionella julrätterna men också upptäcka nya gröna smaker och många vegetariska rätter. Julbordet serveras fram till och med annandag jul.

Vi testade julbordet på en presslunch idag och måste säga att det var nog ett av de bästa julbord vi avnjutit. Löjrom, sikrom följt av sillrätter som bland annat har smak av O P Andersson eller havtorn är ljuvliga liksom gubbröran och skagenröran. Utmärkta var också alla sorters lax och för att inte tala om den kryddbakade torsken eller Wallenbergare av torsk med marinerad fänkål och dill.

Många tyckte också att till exempel Jansson frestelsen var ovanligt god liksom Ris a la Malta med punschbjörnbär. Julskinkan var varm (!)som omväxling och viltgrytan var helt enkelt underbar.

Julbordet är verkligen delikat och avslutas med inte bara ett dessertbord utan också ett godisbord fullt av goda sötsaker.

Viking Line säger att julbordet redan är fullbokat vissa dagar innan jul så den som känner sig sugen bör boka omgående för att få plats. Julbordet kostar från 299 kronor inkl dryck – ett kalaspris.

Svenska Kocklandslaget består av 12 kockar och konditorer under ledning av Fredrik Andersson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *