Premiärkryss med NCL:s nyaste fartyg Norwegian Bliss

Torsdagen den 19 april gick vi, utanför Bremerhafen, ombord på det nyaste av Norweigan Cruise Lines 16 fartyg.Under ett par dagar kunde vi spana in och testa fartygets alla spännande attraktioner.  Högst upp kan man locka med en gocart bana och sen kan man leka med tex lasergevär. Förutom waterslides och rutschkanor finns många olika aktiviteter för barn i alla ådrar. Men för oss vuxna känns alla restauranger och shower extra intressanta. Förutom bufférestaurangen Garden Café och The Manhattan Room, som är den stora huvudrestaurangen, finns många olika boutiquerestauranger att välja bland vid middagsdags. Där behöver man boka bord, men det kan man göra redan innan kryssningen om man vill.

Vid middagsdags första kvällen prövade vi The Manhattan Room. Där valde vi bland annat  en fantastisk Main hummer som huvudrätt. Nästa kväll åt vi i Cagney´s Steakhouse där huvudrätten blev en utsökt Filet Mignon. Det svåra är att välja bland allt lockande på menyerna. Vi konstaterade att allt från förrätter till smaskiga desserter höll hög klass. Bland restaurangerna var det många som också älskade Japanska Teppanyaki och Food Republic. Italienska La Cucina, franska Le Bistro och Ocean Blue. Men det fanns även mexikanska Los Lobos och Q som lockade med Texas BBQ.

 

 

 

 

 

 

 

Jimmy Buffet´s Margaritaville lockar med burgare och Maragritas och andra frusna drinkar och det finns glassbarer och caféer.  Ombord finns också Starbucks, för första gången till havs med NCL. Där var det ofta köande dessa dagar, för alla gillar ju gott kaffe. Förutom alla restauranger och barer har puben The Local öppet dygnet runt. En sak är säker, ingen behöver vara hungrig eller törstig ombord-tvärtom. Men det finns ett stort fint gym där man kan göra av med lite kalorier…

 

 

 

 

 

 

Under vår korta invigningskryssning kunde vi se Broadway showen Jersey Boys och fartygets egna nya show Havanna. Jersey Boys var riktigt bra men Havanna lär nog inte komma upp på Broadway.

 

 

 

 

 

 

 

Det finns naturligtvis många olika barer ombord. Vi imponerades också av bland annat de perfekta Dry Martins som bartenders serverade. Isbitar fick kyla glaset innan medan gin och Martini rördes i ett anat glas med isbitar innan det hälldes i det nu tomma och kalla dry martiniglaset och fick en avslutande liten lemontvist…..

 

 

Under kvällarna är det underhållning i flera av barerna ombord så passagerarna har mycket att välja bland. Och naturligtvis finns ett stort casino om man vill pröva lyckan vid borden eller maskinerna.

 

 

 

 

 

 

 

 

Haven kallas det som är som ett hotell i hotellet om man kan uttrycka det så. Alltså, högst upp finns det ett antal sviter där allt ingår med egen restaurang, bar, lounge,  pool och utomhusdel med jacuzzi och soldäck och egen butler. Ser väldigt fint ut men kostar därefter.

 

 

 

 

Det finns också flera olika butiker. Som på alla stora kryssningsfartyg har även Norweigan Bliss en stor Spa avdelning. Det är lyxiga Mandara*Spa som förutom det stora utbudet av traditionella Spa behandlingar även har skönhetsbehandlingar inklusive diverse injektioner.

Ja, det finns alltså massor av möjligheter att roa sig, äta gott och må bra ombord under kommande kryssningar. Vi lämnade fartyget i Southampton. Därifrån fortsatte Norweigan Bliss sin resa mot Haifax i Canada och sedan New York. Därifrån ska hon gå mot Miami, genom Panama kanalen och vidare mot LA och Seattle. Mellan 2 juni och 22 september kryssar man runt Alaska. Och fartyget har i fören en enormt stor elegant Observation lounge med jättelika panoramafönster. Det måste vara helt fantastiskt att sitta där och beundra omgivningarna mellan utflykterna. Sedan går Bliss söderut och genom Panamakanalen för kryssningar i Västindien under vintern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *