Royal Meridien – ett fantastiskt hotell i Dubai Marina

 

När vi var i Dubai senast bodde vi på Royal Meridien som ligger i Dubai Marina innanför Palm Jumerah. Ett väldigt fint hotell med tre pooler och en strand. Vi bodde i Executive delen vilket gjorde att vi hade tillgång till Executive Loungen som hade en utmärkt frukost, mycket omfattande afternoon tea och fria drinkar och smårätter på kvällen.

 

 

 

 

 

 

Poolområdet var gigantiskt och stranden ganska stor. Väldigt serviceminded personal som kom med isglass och kalla handdukar varje dag.Vi låg vid poolen mellan halv elva och klockan tre varje dag och  hade givetvis fint väder – mellan 23 och 27 grader varje dag.

Hotellet har många olika restauranger att välja på både inomhus och utomhus – allt från en välsorterad bufferestaurang till olika restaurager med teman som arbiskt, fisk eller kött. Men Executive loungen bjöd på så många läckerheter att när man ätit en god lunch vid poolen så räckte nästan det bara med en lätt middag efter att ha ätit alla godbitar det bjöds på i loungen.

 

Vårt rum hade utsikt över poolområdet och även Palmen och det sjustärninga hotellet Burj al Arab. Den enormt stora sängen hade sköna lakan av bästa egyptiska bomull, en soffgrupp,  skrivbord och spaciöst badrum med både badkar dusch och bidé. Så där kunde man inte klaga på någonting.

 

 

 

 

 

 

Det enda som man kan ha synpunkter på – men det gäller hela Dubai – det är att det byggs så fruktansvärt mycket nya skyskapor överallt. Nu bygger man även mellan fastlandet och Palm Jumeirah vilket innebär att utanför Royal Meridien och det fantastiska hotellet Royal Mirage uppför man nu en kryssningshamn!!. Alltså riskerar detta fina område att förstöras utsiktsmässigt..

 

Författarna i Executive loungen på Royal Meridien i Dubai

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *