Flyg med Finnair från Helsingfors till Seoul i Sydkorea

 

För ett tag sedan flög vi från Helsingfors till Seoul i deras Business Class för vi skulle på ett bröllop. Vi började med en kort flygresa från Stockholm till Helsingfors och under den korta resan på 40 minuter hann med att servera en måltid med vin. Vi flög en Airbus 321 och vi var endast 7 passagerare i Business Class utav 24 möjliga.

Väl i Helsingfors hade vi bara en dryg halvtimme på oss innan nästa plan skulle gå. Så det blev ett snabbt inhopp i taxfree butiken för lite whisky att ha när vi kom fram. I Helsingfors ligger allt så nära till att man klarar transfer på 30 minuter utan vidare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nästa plan avgick 17.30 och väl framme vid incheckningen gick det snabbt då vi hade priority. Planet stod långt ut på plattan så vi fick åka buss ut. Det var en speciell buss för oss i Business Class. Planet var en Airbus 350 med plats för 36 passagerare i Business. Men endast 24 säten var upptagna. Vi hade platserna 1D och 1H, alltså längst fram men i mitten av kabinen. Personalen tog hand om min kavaj, kom med varma handdukar o serverade champagne från Joseph Perrier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När vi hade startat kom värdinnorna och frågade vad vi ville ha att dricka före maten. Jag valde en whisky, 18 årig Chivas Regal. Därefter kom man med formulär att fylla i inför ankomsten till Korea. Efter en mindre påfyllning av samma whiskey serverades en välsmakande måltid. Vi hade valt Tommy Myllymäkis förrätt bestående av Kallrökt lax med pepparrots kålsallad. Varmrätten var Kyckling med vitlök potatismos o senap. Därefter fick vi två sorters Ost med rabarber marmelad och sist en Jordgubbs cheesecake. Och så kaffe på det. En väldigt god måltid.

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter måltiden tittade jag på en rätt rolig film med Cameron Diaz innan jag somnade några timmar. En och en halv timme före landning i Seoul serverades frukost med te yoghurt ost bröd och juice. Vi landade klockan 7.51 istället för den utsatta tiden 8.20, alltså nästan en halvtimme tidigare.

Totalt sett en mycket med bekväm och angenäm resa med god service och bra med utrymme i detta moderna plan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *