Heritance Aarah – Maldivernas superlyxiga resort.

 

Nu är det Vintertid här hemma. Det kommer att vara mörkt och kallt flera månader. Även om soliga vinterdagar med gnistrande snö kan vara härligt så längtar vi alla ändå efter sol och värme. Längtar ni efter sol och värme, vita stränder och turkos hav? Vill ni bo lyxigt och ha riktigt bra service? Då är paradisiska Maldiverna rätt miljö. Här kan vi njuta och koppla av vid vita stränder. Havet som skiftar i turkos och azurblått är lagom varmt. Här kan vi koppla av med en bok, på stranden i palmskugga eller på terrassen i en waterbungalow och bara njuta tillsammans. Maldivernas har tjugotalet atoller med över tusen små korallöar. Många av dem är sagolika hotellanläggningar.

Man kan bo i waterbungalows över det kristallklara turkos vattnet eller i beachvillor längs de kritvita finkorniga korallstränderna. Runt de flesta av öarna finns spektakulära korallrev att dyka eller snorkla vid. Fiskar finns i regnbågens alla färger och man kan se manta rays och små revhajar.

 

Vi vill tipsa om en av våra verkliga favoriter – Heritance Aarah. För bland Maldivernas många lyxiga femstjärniga hotell kan det vara svårt att välja. Vi har under de senaste åren bott på flera av dem och återvänder gärna.  Men det här är vår favorit – en av Maldivernas alla lyxigaste. Heritance Aarah, i Raa atollen är en fantastisk resort med outstanding service.  Smakfulla, spatiösa Ocean Villas och Suites med egna pooldäck eller Beach Villor. Lägg till det Family Villas och Kids Club. Flera restauranger med olika inriktning och med barer ligger utspridda över ön. Och matupplevelserna är verkligen av högsta klass och det ser kökschefen till. Han har vunnit pris i Kock Olympiaden och det märks på alla fantastiska smaker och vackra presentationer av rätterna.

Folkdansare välkomnar när planet landat. Efter inchecknIng, kalla handdukar och härlig välkomstdrink eskorteras vi till villan. Det är en Ocean Suite poolvilla, med butlerservice. Villan var i två plan med sovrum och stort badrum en trappa upp. I nederdelen är det glas under soffbordet så man kunde se fiskarna nedanför. Ett mycket spatiöst badrum med fönster ut mot terrassen. Pentry med egen ingång för butlern. Han visar stolt vår vinkyl med dussinet vinflaskor, Nespressomaskin, burkar med olika salta nötter och kylen med olika drycker inklusive mjölk till kaffet. Allt ingår i all-inclusive paketet.

Till frukost i restaurangen på andra sidan av ön körs vi i buggie av butlern. Han är alltid redo att transportera oss till restaurangerna eller Spa-behandling. Skönt när solen gassar att slippa gå.

En kväll följer vi med på Sunset Cruise tillsammans med tre unga par. Himlen färgas rosa och plötsligt ser vi ett stim delfiner alldeles nära båten. De hoppar och leker medan solen glider ner och försvinner vid horisonten.

Det finns flera restauranger med olika inriktning. I den internationella huvudrestaurangen lyssnar vi gärna till den otroligt kunniga, trevliga och engagerade sommeliern som älskar att ge tips och råd när vi ska välja bland alla vinerna. Och efter den utsökta middagen fortsätter vi förstås kvällen i Sky Bar under stjärnorna.

 

Vi kopplar av i vår egen villa. I resortens restauranger, med olika tema, njuter vi av alla läckerheterna. Vi utforskar det magiska livet under vattenytan vid reven, botaniserar bland alla spännande drinkar som barmästaren vid poolbaren skapar och njuter av underbara Spa behandlingar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta är Paradiset på Jorden och vi vill återvända hit snart igen…

 

 

Fakta :

Det tar ca 40 minuter med sjöflygplan från Male.

Heritance Aarah är All-Inclusive av allra högsta klass där även en utflykt ingår.

Nyöppnade IASO Medical Spa (ingår inte) erbjuder det allra senaste inom Spa-behandlingar och skönhet. Läkare assisterar och hjälper när det gäller speciella hälsoprogram, weightloss, detox och antistress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *