Försmak av Kocklandslaget Julbord ombord på Viking Line

 

Härom veckan var det premiär för media att uppleva och smaka av Kocklandslagets julbord på Viking Line under Fredrik Andersson ledning. Det är tredje året i rad som Kocklandslaget ansvarar för Vikings julbord.Och som vanligt var det väldigt gott. Laxarna är ju alltid perfekta men här var de helt enkelt himmelskt goda. För att inte tala om Skagenröran och Akvavit och Citronsillen.

Bland varmrätterna tyckte jag mest om Torskwallenbergare med rostad brysselkål & syltad lök, Renskav med svamp och lök samt den glöggmarinerade Julskinkan. Vad är ett julbord utan julskinka.?!

 

På dessertsidan var det jag gillade mest Äpple- och kanelsorbet med krossade kolakakor och varm kolasås  En annan favorit var Chokladmousse med havtorn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Man har satsat mycket på Vegansk mat denna gång.  Här fanns bland annat Sirapsstekt kålrot med krispig grönkål och rostad lök liksom Vegansk havre- hallon- pistagekaka.

Ja detta var några av våra favoriter som av 162 rätter serveras på Vikings Julbord. Det serveras från den 16 november fram till den 26 december utom för Cinderella som serverar julbordet från 30 november. En julbordskryssning kostar från 355 kronor inklusive dryck.

Vi fick också pröva de nya skeppsvinerna för åren 2020 – 2021.Det var ett vitt vin som heter Handwek Riesling som kommer från Mosel i sydvästra Tyskland. Smakade mycket bra. Det röda vinet heter Edizione Apassimento och var ett italienskt från Puglia och det smakade alldeles utmärkt. Slutligen fick vi också pröva ett mousserande vin som hette Val dÓro Prosecco COC Treviso Extra Dry. Det var välsmakande och lättdrucket. Alla vinerna kostar bara 99 kronor per flaska.

Ja det är en mycket frestande meny med goda viner. Ett julbord värt resan.

Lasse 19.11.07

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *