Lufthansas mål – femstjärnig status

747-8I Lufthansa

När många flygbolag inte vet vilket ben de ska stå på så är Lufthansas strategi helt klar. Man ska nå upp till den femstjärniga status som idag endast sju bolag i världen har enligt det oberoende undersökningsföretaget Skytrax.

LH 2

 

Idag har man redan nått målet vad gäller First Class på sina långlinjer men nu återstår att rusta upp en redan bra Business Class till samma femstjärniga status och det räknar man med att kunna göra under innevarande år. Det innebär bland annat en mer individualiserad service på restaurangsidan. Man skall helt enkelt känns sig som om man vore på en högklassig restaurang. Helt utbyggd kommer servicen vara under sommaren 2015. Totalt kommer också 7000 full flatsäten vara installerade vid samma tidpunkt på över 100 plan.

LH premium economy

 

En ny klass införs också – Premium Economy Class. Installationen av denna klass räknar man med vara klar i slutet av nästa år och sammanlagt blir det 3600 säten i långdistansflottan. Här får man ett säte som erbjuder mer komfort och upp till 50 procent mer benutrymme. Man kommer också att erbjuda en högre kvalité på maten än i den vanliga Economy Class och dessutom serveras maten på porslin. Lufthansa minskar inte på Business Class kabinen utan det är Economy som får stryka på foten. Bolaget räknar helt kallt med att den nya klassen kommer fyllas av dels affärsmän som i sitt reglemente inte får flyga Business, dels turisklasspassagerare som vill flyga lite bättre.

Även lounger och annan kringservice ses över för att förhoppningsvis under nästa år kunna nå status som ett av världens femstjärniga flygbolag och det första i Västvärlden. De sju idag är alla från Gulfstaterna och Fjärran Östern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *