Kommer det finnas en mer lyxig First Class?

untitled (3)

 

I söndags kom en stor nyhet inom flyget – och främst första klass flyget. Etihad Airways från Gulflandet Abu Dhabi inför en helt ny första klass högt över nuvarande, vilken redan idag är en av de allra bästa i världen.

I deras kommande Airbus 380 kommer hela övervåningen att disponeras av första klass och affärsklass. Men man inför något “on top” som man kallar The Residence by Etihad.

untitled (4)

 

Det handlar om nio “trerums lägenheter” med en mittgång emellan. Bokar man denna klass får man en egen lounge, en separat enkel eller dubbelbädd samt tillhörande dusch och toalett.

Dessutom ingår egen Butler tränad på Savoy Butler Academy i London som tillhör det världsberömda Savoy Hotel. Han kan servera fullständig a la carte eller färdiga menyer, allt efter egen önskan. Två storbilds TV ingår givetvis också och egen kyld minibar. Vad detta kommer att kosta framgår inte ännu men att det inte blir billigt är ju helt klart.

untitled (2)

Det kommer bli mycket intressant att se vad storebrorsbolagen i regionen, Emirates och Qatar, kommer att svara med framöver. För inte kommer de väl att sitta tysta och inte anta utmaningen, eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *