Höstens Meny Signature – en upplevelse på Silja

 

 

L1030771

På Silja LinesHelsingforsbåtar serveras nu en sjurätters meny signerad mästerkocken Matti Jämsén. I år har deta skett i samarbete med Joonas Vaino från företaget Vindirekt. Han har valt ut sju viner som bjuder på överraskande smakkombinationer.

– Den bärande idén bakom den helhet med sju maträtter som jag skapat är rena Nordiska smaker. Råvarorna är mångsidiga – på tallriken hittar vi grönsaker och rotsaker, fisk och skaldjur, inälvor, kött och även bär. Enkelt är vackert och gott säger Matti Jämtsén.

L1030776

Av de sju rätterna var jag mest förtjust över följande:

– Laxtartar, pilgrimsmusselmajonäs, pepparrotsvinäger

– Pumpamousse, halstrad getost, pinjenötter

– Stekt havskräfta, kräftconsommé smaksatt med citrommeliss, fänkål

– Glaserad kalvbräss, rostad lök

 

 

 

Och inte att förglömma desserten – Vaniljglass, tranbär, saltad kinuski, en av de absolutläckraste desserterna jag ätit på länge.

 

L1030792

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinerna håller absolut toppklass och gör smakupplevelsen till något alldeles extra. Allt detta – meny inkl vinpaket – kostar vid förbeställning endast 1.162 kronor. Menyn serveras fram till och med 8 januari nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *