Iberia satsar på Sverige igen

Iberia bild plan

 

Efter att ha varit borta ett tag från Sverige är nu Iberia sedan en tid tillbaka med trafik på linjen Madrid – Stockholm. Man flyger nu dagligen och med två klasser ombord. Idag ingår Iberia i flygbolagskoncernen IAG där även det spanska lågprisbolaget Vueling ingår med trafik på bla Stockholm från Barcelona.

Linjen från Stockholm är nu lagd så tidsmässigt att den ska passa kvällsavgångarna från Madrid till bolagets alla destinationer i framförallt Sydamerika. Idag är det totalt sexton stycken. Genom code-share med British Airways kan man flyga ena vägen via Madrid och andra via London om man vill.

Iberia har satsat på en del nya destinationer i Sydamerika. Sao Paolo, Montevideo, och Buenos Aires är några nya destinationer och andra som kan vara intressanta för svenskar är Mexico, Santiago de Chile och Santo Domingo.

Iberia plan

 

 

 

En nyhet är att Iberia nu inför en helt ny och uppgraderad affärsklass, kallad Business Plus Class. Den är redan installerad i 18 av bolagets långdistansplan. Här får man ett säte som blir till säng när man så önskar. Två meter lång och alla har direktaccess till en gång. Alla har också fått mer utrymme för sina egna tillhörigheter och mer “privat yta”. Dessutom större bildskärm med många olika filmer och tv-serier. Dessutom finns Wifi och GSM text möjlighet, för övrigt också i ekonomiklass.

Även ekonomiklassen har “lyfts” och man har mer utrymme genom nya säten och samma program på skärmarna som businessklasspassagerarna har.

8

Detta presenterades häromveckan i Stockholm för resefolk och media. Dessutom ett stort inslag av ambassadörer och personal från turistbyråer från Latinamerika. Vid mötet talad bland annat Cecilia Munoz, Försäljningsansvarig Europa och Afrika, Iberia, Peter Rasmussen, chef för BA och Iberia i Norra Europa samt Luke Goggin,  chef för Europa och Nordafrika på BA.PENTAX DIGITAL CAMERA

Med linjen Stockholm – Madrid erbjuder man nu 1.800 stolar per vecka och förhoppningarna är stora att svenskarna kommer utnyttja dessa, inte bara till den spanska huvudstaden utan även fortsätta ut till destinationerna i Latinamerika.

 

 

 

 

 

 

 

Luke Goggin och Lars L

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *