Med flygbolaget Germanwings till Hamburg

GermanWings nr 1

German Wings är ett dotterbolag till Lufthansa som trafikerar kortare europeiska linjer som ett mer utpräglat lågkostnadsbolag. Jag flög från Stockholm till Hamburg och tillbaka och vad jag upplevde finner du här nedan.

Vid incheckningen på Arlanda kunde jag konstatera att det var mycket stora köer till de tre incheckningsdiskerna i terminal 5. Minst 50 personer i varje kö och det hela verkade i högsta grad oorganiserat.

Efter att kommit igenom detta nålsöga hamnade jag i säkerhetskontrollen och mellan halv sju och nio på morgonen är detta inte en rolig upplevelse. I synnerhet om man gått in i den södra delen där det verkar vara som att gå in i en labyrint. Man vet vart man ska men har inte en aning om hur många varv man måste gå runt innan man kommer till nålsögat, dvs själva kontrollen. Man blir ju nästan oroad av att Arlanda försöker få fler linjer för då kommer väl kaoset att öka och allt braka ihop.

Germanwings 1

Boarding kom som planerat men väl ombord kom nästa problem. Markpersonalen hade inte koll på hur många väskor man lastat varför alla väskor måste lastas av, räknas och lastas på igen. Det tog 30 min varför vi fick motsvarande försening.

Efter denna lapsus kom vi iväg i denna fräscha Airbus 319. Man sitter 3 + 3 och med ljus och trevlig inredning. Positiv och trevlig personal gjorde resan kort och lättsam. Mat och dryck kom fram snabbt och såldes till överkomliga priser. Sätena är moderna vilket gör att benutrymmet är hyfsat även om man är lång.

Vi landade 20 min sent och efter ankomst var det väldigt långt att gå till bagagebandet. Min väska kom på bandet 20 min senare. Totalt sett en bra flygning bara man sluppit de långa väntetiderna på Arlanda.

20151025_16585420151025_165730

 

 

 

 

 

 

 

På hemresan råkade jag ut för sent inkommande plan i Hamburg varför vi kom iväg ungefär 30 minuter sent. Så vi fick en extra stund i den trevliga Loungen. Flygplatsen är modern och loungen likaså. Luftig och med lite av varje att både äta och dricka. Dessutom trevlig personal som hjälpte till med Wifi och annat. Inte hela världen att det blev lite försenat eftersom det var vid sextiden på kvällen.

Men när vi anlände till Arlanda fanns det ingen personal att ta emot planet. Vi fick alltså vänta vid gaten innan vi kunde docka planet slutligen. Att det därefter tog 30 minuter att få väskan på bandet tycker jag är otroligt dåligt. Jag kan konstatera servicen på Arlanda faktiskt är mycket dålig och håller en oroväckande låg klass i förhållande till andra flygplatser i samma storlek. Detta bygger jag på att det inte är första gången jag har denna upplevelse utan mer eller mindre legio. Här finns utan vidare en enorm förbättringspotensial!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *