Nytt lyxtåg kommer 2017 i Sydamerika

Peru 2

Våra favorittåg

En resa med Eastern Orient Express för många år sedan gav mersmak. Att förflytta sig i sakta mak i en lyxig miljö mellan Bangkok och Singapore och på vägen passera River Kwai, Penang och Kuala Lumpur var en upplevelse. Så senare har det blivit fler tågupplevelser med Orient Express.

En favorit är Royal Scotsman som går olika turer i Scotland. Den trenätters tur vi gjorde i västra delen av Scotland med utgångspunkt från Edinburgh var fantastisk. Naturen, utflykter, miljön ute och inne, mat och dryck var helt enastående.

Men vi har även upplevt deras tåg i Peru. Det heter Hiram Bingham och går mellan Cusco på höglandet och till Machu Picchu. Den övergivna Incastaden upptäcktes av just Hiram  Bingham och har därför få ge namn till lyxtåget. Detta är emellertid en dagsresa men på samma sätt en njutning för själen.

Sedan dess har Orient Express bytt namn på tåg, hotell och restauranger runt om i världen. Nya namnet är Belmond. Men man fortsätter att leverera på samma höga nivå och kommer också med nyheter. Vi har tidigare berättat om ett nytt lyxtåg från i år på Irland, Belmond Grand Hibernian ,som utgår från Dublin.

Peru 1

Ytterligare lyxtåg i Peru

Men nu utökar man med ytterligare ett lyxtåg i Sydamerika – även denna gång i Peru. Första avgången kommer att bli i maj 2017- Man utgår frånCusco och går till Lake Titicaca och Arequipa högt uppe i det Peruanska höglandet. Man kommer kunna välja på fyra olika turer. En tredagars tur går till Puno där man besöker de unika flytande öarna i Lake Titicata. Själva resan går på den höga höjden 4.800 meter. Tåget tar bara 68 passagerare. Det finns också andra ex.vis tvådagars utflykter att välja på. Allt ombord är givetvis inkluderat som på de flesta av de övriga tågen – dock inte det klassiska tåget mellan Paris och Venedig, en del av den klassiska Orientexpressen.

Peru 5

Med fördel kombinerar man tågresan i Sydamerika med övernattning i Cusco ex.vis på Belmonds Hotel Monastir mitt i centrum – dels för att det är en fantastisk stad och hotell att besöka, dels för att hämta andan på den mycket höga höjden. Ett annat alternativ är att stanna övernatt alldeles utanför ingången till Machu Picchu på Belmonds Sactuary Lodge. Då är man nästan ensam inne i den gamla Incastadeninnan alla besökare över dagen anländer.

 

Peru 3

Peru 4

 

 

 

 

Oavsett hur man väljer så kommer det bli ett minne för livet. Resmålen är fantastika och servicen ombord på tågen enastående, precis som man förväntar sig av Orient Express tågen, fast numera heter de ju Belmond.

Lars L 25 aug -16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *