Virgin Voyages – Sir Richard Bransons nya verksamhet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virgin Voyages presenterades i Miami i tisdags som namnet på Sir Richard Bransons nya kryssningsrederi. Han gillar inte ordet kryssning och därför blev det namnet ovan.

Han anser att med kryssning menas stora bufféer och människor som knuffas runt som boskap hit och dit. Det får givetvis stå för honom. (Vår uppfattning är inte densamma påstår vi)

Här kommer vi att skapa något annorlunda och riktigt kul fortsätter han vidare.

Man har skrivit kontrakt på tre nya fartyg med det italienska varvet Fincanteri. Det första fartyget skall levereras 2020 och verkar få Miami som hemmahamn. Fartyget kommer ta över 2.700 passagerare och ha en besättning på 1.150 personer. Det kommer att segla i Karibien och angöra hamnar som erbjuder unika och mycket speciella upplevelser.

VD:n för Virgin Voyages, Tom McAlpin, säger att man kommer att erbjuda resenärerna allt annat än en kryssning eller vanlig semester. Det kommer bli en upplevelse som är helt i linje med ”Virgin style of adventure”.

Man kommer också vara det första större kryssningsrederi som tillsammans med företaget Climeon utvecklar ett system för att kraftigt reducera utsläpp i luften.

Sir Richard Branson säger själv att man i första hand inte kommer att konkurrera med de största kryssningsrederierna utan först och främst inrikta sig på den kategori som inte har kryssat och som kanske inte tänkt sig att göra en kryssning.

Mer information lär komma framöver. www.virginvoyages.com.

Okt-16 Lars L

(Bilden ovan bara exempel på kryssningsfartyg i Karibien)