SAS presenterar nästa generation av Airbus 320

sas2

SAS har nu fått leverans av sitt första plan av typ Airbus 320 NEO. Vid en stor pressträff idag i en hangar på Arlanda presenterades planet och den nya inredningen av SAS ledning tillsammans med representanter för bland annat Airbus från Toulouse i Frankrike.

sas3

Planet har blivit en riktig succé för Airbus. Hittills har över 4.800 plan beställts varav SAS har beställt 30 stycken. Dessa kommer levereras de närmaste åren och ersätta äldre Boeing 737. .

NEO står för New.Engine Option men skulle faktiskt hellre kunna stå för New Environment Option då den nya flygplanstypen med sina nya motorer kommer att spara 15 – 20 procent bränsle och halvera bullret från motorerna.

sas5

Hittills har 30 plan levererats från fabriken varför SAS ligger i framkant vad avser leveranser. I SAS version kommer man att ta 174 passagerare, något färre än genomsnittet för plantypen.SAS kommer använda de nya planen på kort- och medeldistanssträckor från sin bas bl a i Stockholm.

sas6

Interiören har en ny look med bättre säten som också ger lite mer benutrymmer, har laddningsmöjlighet av datorer och telefoner vid varje plats. Dessutom finns en handikappanpassad toalett i aktern.

sas4

Vid presseventet påtalade SAS VD Richard Gustafson SAS innovativa verksamhet i luften under dess 70-åriga historia och var givetvis mäkta stolt över det nya flygplanet.

Lars L okt -16

sas-1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *