Menu Nordic – en smaksensation som serveras nu på Silja Line

20160930_120736

Silja Line har återkommande mycket intressanta menyer i sin restaurang Bon Vivant på sina fartyg. Nu är det dags igen med en meny komponerad av Chef Eero Vottonen och till denna meny finns ett vinpaket som Sommeliern Heidi Mäkinen komponerat. Denna meny serveras under hösten i år.

Menyn består av fem rätter där huvudrätten kan väljas – fisk eller kött. Vad man väljer kan hänga ihop med när man äter menyn. Med tanke på alla rätterna bör man nog avsätta minst tre timmar för att i lugn och ro kunna njuta av de olika rätterna som Eero Vottonen skapat.

De olika rätterna är väldigt vackra att se på och serveras på ett elegant sätt. Det nästan vattnas i munnen när det presenteras en efter en. Sedan har Sommeliern lyckats välja viner därtill från små vinhus. Vinerna är utsökta tillsammans med de olika smakerna i maten. De finns inte att  tillgå i vårt svenska systembolag men givetvis i fartygets taxfree shop.

20160930_120754

Menyn börjar med en liten tallrik med rökt sik och surgrädde med dill och gurka. Fortsätter med en bräserad jordärtskocka med marinerad lök och sås på öringsrom. Därefter kommer en underbar mousse på fågellever, marinerade skogssvampar och rotselleri. Till detta serverades en underbar Pinot Noir från Marlborough på New Zealand,

20160930_122227

 

 

20160930_124452

 

 

 

 

 

 

 

Varmrätterna är två som man kan välja mellan. En Stekt torskfilé med räkor, rostad blomkål smaksatt med pepparrot till vilken en frisk Sancerre erbjuds eller en rostad lammfilé med karamelliserad lök och stekt persiljerot tillsammans med ett rött Rhonevin.

silja-okt-16-a

 

 

silja-okt-16-2

 

 

 

 

 

 

Slutligen en dessert på bräserat höstäpple, karamell smaksatt med äppelvinäger och surmjölksglass.

Kan garantera att man verkligen sög i sig smakerna och det estetiska i de olika rätterna. Dessutom känner man sig lagom mätt efteråt. Och allt detta får man till det facila priset av 698 kronor. Med vinpaketet blir totalpriset 1097 kronor. Verkligen ett bra pris för en enastående totalupplevelse.

20160930_121134 TallinkSiljas chef för marknadskommunikation i Sverige, Janis Pavuls hälsade pressen välkommen

Oktober – 16 Lars L

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *