Nu är det snart dags för Vikingfartygens julbord

julbord-9

Javisst, det låter kanske lite tidigt för en del som vill spara julens delikatesser till julafton. Men Vikings fartyg börjar servera julbord nu till kommande helg. Vi var där och testade för någon vecka sedan.

I år är det den kända kocken Michael Björklund, ålänning som blivit utsedd till Årets kock både i Finland och Sverige. Och vilket julbord han bjuder upp till. Känns som det största, längsta och maffigaste julbord som någonsin skådats. Vikings julbord är mycket populära vilket bevisas av att ex.vis julbortet på Cinderella redan bokats till över 80 %.

julbord-8

Här finns delikatesser för alla smakriktningar, sillar, lådor som strömmingslåda, potatislåda, morotslåda ja alla typer av lådor från Finland, Åland och Sverige. Glöm inte löjromen, och sikromen och alla korvar och Julskinkan och …. Har inte namn på allt som dukats upp men sedan fortsätter det med ostar och olika desserter- Men inte nog med det utan också ett godisbord vid utgången!

julbord-7

julbord-8

 

 

 

 

 

 

 

viking-11

julbord-3

 

 

 

julbord-12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egentligen borde man göra som Michael Björklund själv sa: Ät julbordet i båda riktningar med förrätter och småvarmt ena vägen och varmrätter och desserter den andra.

julbord-15

julbord-4

Julborden serveras som sagt på alla fartygen fram till och med 26 december och kostar ex.vis på Cinderella 400 kr inkl hytt med Clubkort annars 450 och på Rosella ca 300 kr.

julbord14

LL13/11-16

julbord-13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *