Byt vinterkyla mot Abu Dhabis sol och värme

st-regis-poolomrade-73-kb

 

I Dubai och övriga Arabemiraten finns idag troligen fler femstjärniga lyxhotell än någon annanstans i världen. Men i Dubais grannemirat Abu Dhabi är St Regis Saadiyat Island Resort vår favorit. Hotellet ligger längs en lång kritvit finkornig sandstrand. Havet här är bland de allra mest turkosblå i världen och även vintertid alldeles lagom varmt.

st-regis-lobbyn-by-night-613-kb

Under de senaste åren har Abu Dhabi utvecklats enormt. Det ena stora lyxhotellet efter det andra har byggts och legendariskt är det enorma Emirates Palace. Speciellt på öarna är utvecklingen enastående. På Yas Island finns Ferrari World där motorintresserade i alla åldrar säkert trivs. Och de sista dagarna i november var det verklig fest när racerbilarna samlades för årets avslutande F1 tävling. Där raceressen Hamilton och Rosberg tävlade om tätplatsen. Hamilton vann här, men Rosberg blev ändå årets totalvinnare. I samband med F1 tävlingarna var det storslagna festligheter med bland andra Rihanna och Lionel Richie.  F1 tävlingarna kördes på kvällen och motorintresserade celebriteter och kända från hela världen festade tillsammans. På dagen kunde man ladda upp vid poolen, på stranden, i Spa eller ägna sig åt shopping.

st-regis-f1-bilar-pa-yas-island

 

 

 

 

 

 

st-regis-f1-overallt

 

 

 

 

 

 

 

 

Abu Dhabi har samma målsättning som Dubai, att skapa unika häftiga attraktioner som överträffar allt annat. Abu Dhabi är ju det rikaste av alla emiraten och man satsar också stort på kultur speciellt på Saadiyat . Ett Guggenheim museum öppnar snart. Dessutom kommer Louvre Abu Dhabi troligen öppnas kunna under 2017.

 

 

st-regis-strand-1

 

st-regis-pool-ll

På ön Saadiyat ligger St Regis Island Resort längs en mycket lång och bred strand. Hotellet har 377 mycket spatiösa rum och sviter. De minsta är 55 kvadratmeter och har en balkong på 10 kvadratmeter. Största sviten är på 2.000 kvadratmeter och har fem sovrum och egen pool.

st-regis-suite-med-sea-view-557kb

 

st-regis-suite-badrum-med-utsikt-463kb

 

 

 

 

 

 

 

Vår svit har utsikt mot den intensivt turkos Arabiska Gulfen. Solstolar och parasoller står i perfekta rader och man ser lite av golfbanan som går längs havet över sanddynerna. Från badkaret har man också samma fantastiska utsikt. När vi just kommit in knackar det på dörren och Butlern presenterar sig och frågar om vi vill ha hjälp med något.

st-regis-saadiyat-stranden-1

 

st-regis-del-av-golfbana-och-havet-116kb

 

 

 

 

 

 

 

Poolområdet är stort och det finns också en särskild pool för vuxna där inga barn får vara. Men vi fortsätter mot stranden. Den fina vita korallsanden känns trots den evigt strålande solen ändå sval att gå på. Havet ser otroligt turkosblått ut och man kan få se delfiner och till och med havssköldpaddor här. Här är det fridfullt och man glömmer lätt F1 cirkusen som pågår på Yas Island en bit bort.

st-regis-olea-rest

Frukosten serveras i restaurang Olea och börjar med att man serveras en liten revitaliser innan man börjar välja från den otroliga frukostbuffén. Här finns verkligen allt man kan önska och lite till. Frasiga Croissanter, krämig äggröra men inte bacon för här är det ersatt med tunna skivor nötkött och kalkon. Stora fat med färska hallon, jordgubbar, blåbär, björnbär liksom perfekt mogna meloner av olika typ. Man går runt och hittar mer och mer läckerheter men det är inte lätt första dagen eftersom det finns så många olika bufféer. Naturligtvis väljer vi att sitta ute i den friska morgonluften och njuta av utsikten.

st-regis-rest-olea-by-night-177kb

 

st-regis-rest-turquoiz

 

 

 

 

 

 

Restaurang Turquoiz ligger vid stranden och på kvällen kan man känna doften från vattenpipornas olika aromer. Den asiatiska restaurangen Sontaya ligger omgiven av vatten i poolområdet och är väldigt populär. Grillrestaurangen 55 & 5th serverar fantastiskt grillat kött och liksom baren Manhattan Lounge är designade och inspirerade av New York societeten. Bartendern blandar perfekta Dry Martinis och det finns nog ingen drink han inte kan servera gästerna. På terrassen utanför njuter man gärna i de stjärnklara varma nätterna.

st-regis-manhattan-bar

st-regis-golfbana

 

 

 

 

 

 

 

Iridium Spa är mycket elegant och Spa menyn omfattande. Hotellets gym, Atletic Club är på 3,500 kvadratmeter och har naturligtvis all den senaste teknologin. Utanför ligger ett litet torg med ett par restauranger och några exklusiva butiker.

Det finns så mycket att göra och se i Abu Dhabi och efter några dagar här på ön kanske man vill passa på att uppleva storstadspulsen också. Då kan man flytta till något av stadens hotell eller rent av kombinera med några dagar i Dubai. Solen lyser ständigt över båda Emiraten hela vintern om det är det man längtar efter.

abu-dhabi

Men när man vill koppla av några dagar på ett utsökt hotell med unik service, bara njuta av tillvaron och ladda batterierna då passar St Regis Saadiyat Island perfekt.

Ann-Marie/4 december 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *