Intressant kryssningsnyhet från Norwegian Cruise Line

NCL 2 -17

I måndags hade Norwegian Cruise Line, NCL, en pressträff vid lunch och senare även en träff med resebyråfolk på Aveqia i Stockholm. Anledningen var att man ville presentera en alldeles färsk nyhet.

Från början av april kommer alla som bokar sin resa i Sverige att få all inklusive paket, dvs inte bara mat och husrum utan även drycker och servisavgifter inbakade i priset. Det innebär att man kommer ha full koll på vad en kryssning kommer att kosta från det man stiger ombord till dess man går av. Det som tillkommer är endast det man själv väljer att göra som inköp i butiker ombord, spel i Casinot, utflykter och Spa. Detta är givetvis en positiv nyhet för oss svenskar som gillar att veta vad semestern kommer att kosta.

NCL - 5 17

Presentationen hölls av Managing Director Christian Böll och Nick Wilingson General Manager, båda ansvariga för Europa, Mellersta Östern och Afrika. De verkade stolta och fulla av entusiasm när de presenterade det nya konceptet som kallas för Premium All Inclusive. Men redan tidigare är NCL känt för att arbeta utifrån “Feel free”, dvs du bestämmer hur du vill ha din semester ombord, t ex äter när du vill, var du vill, klär dig som du vill. Ja alltså kopplar av och njuter av livet ombord på dina egna villkor. Det finns några restauranger ombord som har en kuvertavgift men de är små intima restauranger av extra hög klass. Men det finns på de största fartygen upp till 28 olika restauranger att välja på.

ncl_Cirque_Aerial_Girls

Ombord har man högklassiga shower, ex.vis Broadwayshower som spelas i full längd men även dinner shows a la Las Vegas. För familjens yngre medlemmar finns ett överflöd av aktiviteter så enda problemet är väl hur man ska kunna slippa tjatet om nästa kryssning hemmavid.

Idag har man 14 fartyg och får sitt 15:e nu i vår men det kommer att vara helt inriktat på den asiatiska marknaden. Sedan kommer ett nytt 2018 och ett året därpå innan fyra i en helt ny klass kommer från 2020 och framåt. Fem fartyg kommer att vara i Europa under sommarhalvåret varav ett kommer att kryssa på Östersjön och anlöpa Stockholm.

Norwegian Star at sea horizontal image

Norwegian Star at sea horizontal image

Lars L

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *