Instegskryssning – med Costa

Costa 11

Vi har ju vant oss vid 4.5 plus och uppåt och har därför inte så stor erfarenhet av fartyg med lägre stjärnstatus. Efter att ha kryssat med Costa kan vi emellertid konstatera att kryssa i Medelhavet med detta rederi har sina poänger för den som inte vill lägga ned alltför mycket på själva resan. Costa har ju ibland erbjudanden som är svårslagna på den svenska marknaden. Runt 4.000 kronor för en vecka till havs med helpension – det är verkligen inte dyrt. Och kanske ett första steg in i kryssningsvärlden.

Costa 14

Vi gjorde en resa med Pacifica från Savona till Barcelona t o r. Tyvärr var vädret inte det bästa men det gjorde ju att vi upptäckte fartyget ordentligt. Vi hade en balkonghytt som var fräsch och inte för liten. Den hade allt man behöver, inklusive en soffa och TV.

Costa 12

 

Costa 10

 

 

 

 

 

 

Fartyget är ganska stort. Det tar strax över 3.000 passagerare och har drygt 1.000 mans besättning. Mer än en tredjedel av hytterna har balkong. Stilen ombord har en genomgående arkitektonisk touch med mycket instrument på väggar och i detaljer som konstverk. Massor av barer och uppträdanden överallt. Det finns fem restauranger ombord. Två stycken stora restauranger och två stycken specialrestauranger som har en extra reservationsavgift samt en bufferestaurang. Alla serverar god mat med mycket italiensk anknytning.

Costa 1

Costa 5

 

 

 

 

 

 

 

Andra kvällen åt vi t ex först en Antipasti bestående av Bassiano Ham, Apple salad och Goat cheese, därefter en Primi piatti innehållande Tagliatelle med Parma ham, mascarpone cheese och Ferrari sparkling wine. Secondi piatti blev en Pheasent breast in cured pork belly with onion och cider sauce. Det hela avslutades med en klassisk Tiramisu. Mycket gott.

costa 2

Costa 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På kvällen finns mycket att göra som t ex gå och se showen. Vi såg bland annat ett mycket bra uppträdande av dansare som imiterade Michael Jackson. Det var av absolut toppklass.

Costa 15

Vad som kanske förvånade oss lite var att poolområdet var relativt litet för att vara på ett sådant stort fartyg. Både poolen och området runt om var ganska litet. Givetvis fanns det utflykter också men vi valde denna gång att inte delta på någon. Detta för att resan var ganska kort och vi ville hellre utforska fartyget.

Allt som allt kan man säga att det var en bra resa med utan några egentliga höjdpunkter men heller inte något att slå ned på. En bra första kryssning för många som inte kryssat tidigare.Costa 9

Costa 8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *