Maldiverna – Ozen by Atmosphere – enastående lyx

När vi kom till flygplatsen med sjöflyget, efter några dagar på Constance Moofushi, stod två medarbetare från Ozen och tog emot oss. Tog hand om våra väskor och eskorterade oss ned till bryggan och en speedboat. Det var en fin båt med tre utombordsmotorer om 900 hkr. Efter 40 minuter kom vi fram till Ozen där en stor mottagningskommité  med VD i spetsen tog emot tillsammans med tre trummande män.

Efter en snabb och smidig mottagning med champagne väntade en buggy med en guide.Vi förevisades området innan han tog oss till vår strandvilla, nr 411. Den låg nästan längst bort på ön. Vi fick också reda på att det fanns watervillas både med pool och utan liksom många beachvillas med pool och utan.

 

 

 

 

 

 

 

Villan vi hade var stor, med söderläge direkt på stranden och egen pool. Den hade ett stor kombinerat vardagsrum/sovrum med en underbart stor säng och lakan av bästa egyptiska bomull, samt ett tjusigt draperat myggnät. Men vi såg aldrig till några mygg. Bakom rummet fanns ett stort rum med dubbla handfat, toalett och många garderober. Utanför detta rum fanns en stor dusch och ett badkar som förberetts med skum och rosenblad. I rummet fanns en stor vinkyl med två flaskor champagne och flaskor med rött, vitt och rose viner samt diverse öl och läsk. Dessutom väntade champagne i en vinkylare på bordet tillsammans med frukt. Kaffemaskin, nötter och godis fanns också.

Med sitt läge på sydsidan av ön hade vi strålande solnedgångar.

Vår butler – Baari hette han – såg till att allt fungerade perfekt och hjälpte till att boka utflykter, Spa och -specialrestaurangerna.

Eftersom det kanske var i längsta laget att promenera från villan till begivenheterna på ön kunde man helt enkelt ringa efter en buggy och det tog oftast bara mellan 5 – 10 minuter innan den kom.Det fanns också massor av cyklar att låna och det låg en glasskiosk halvvägs på vägen mot vår villa.

 

Det finns fyra restauranger på Ozen. Huvudrestaurangen är en bufferestaurang öppen för frukost, lunch och middag. På kvällen var det oftast utbytt mot a la carte. På båda sidor om huvuddelen av restaurangen är det sandgolv och nästan trevligare att sitta – rökare på ena sidan och icke rökare på andra. Längst in bakom glasdörrar ligger avdelningen med alla smaskiga desserter.

 

Det fanns också två specialrestauranger – en Indoceylonsk och en Kinesisk. Den indiska hade vi inte tillfälle att pröva men den kinesiska var utmärkt. Trevlig miljö och mycket bra mat. Dessa båda var bara öppna på kvällen.

Och så fanns M6M restaurangen som var öppen för lunch och middag. Den låg längst ut på piren med vattenvillorna. Och det speciella med den är att den ligger på 6 meters djup på korallrevet. Där möttes man av champagne när man kom och kunde gå in i baren och dricka den i lugn och ro. Därefter följde en av personalen med till hissen som gick 6 meter ned. Man var omgärdad av glas med fiskar och koraller i 180 grader från golv till tak. Här serverades en femrätters meny baserad på havets läckerheter och det fanns två menyer att välja på och dessa kunde även kombineras. Till detta serverades ett dryckespaket som innehöll fyra olika viner, bla chabli, och dessertvin. En makalös upplevelse och mycket välsmakande som man kan boka en gång under sin vistelse här. Allt som serverades ingick alltså i priset för det är en all inclusive anläggning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvällsnöjet annars var Beach cluben Joire de Vivre som låg vid anläggningens stora infinity pool. Här var det dj som spelade loungemusik och diverse underhållning då och då. Där serverades även sushi och andra smårätter. Ett relax ställe med cabanas, liggstolar, stor bar och även servering ute på stranden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det fanns också ett stort elegant Spa. Vi bokade en balinesisk massage på en timme och det var kul att ligga och titta ned på fiskarna. Dessutom fanns ett välutrustat gym med strålande utsikt över havet.

 

 

 

 

 

 

 

Vi gjorde även två båtutflykter som ingick i programmet – en fisketur där en av deltagarna fick en fisk men övriga intet samt en tur för att försöka se delfiner som tyvärr misslyckades. Men det kan ju inte arrangörerna rå för. Annars hade de ett stort och fint dykcenter där man också kunde låna segeljollar och kanoter.

Vad man kan säga är väl också att Ozen nog lämpar sig bäst för par. Det fanns visserligen några barnfamiljer där under vår vistelse men det finns ju inte så mycket att göra för barnen även om de hade en kids club. Men det är ju inget häftigt ställe för tonåringar kanske.

Vi hade avgång med Qatar kl 20.20 och hämtades upp vid vår villa halv fem för avgång med speedboat kl 17.00. En perfekt sista dag med andra ord.

Sammantaget en mycket lyckad semestervistelse på Ozen by Atmosphere. Om det levde upp till våra förväntningar? Ja det kan man nog säga förutom bufféerna som nog kunde vara lite bättre. I övrigt fantastiskt fint med service av högsta kvalité och ett boende som var perfekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *