Belmond´s nyrenoverade hotell vid Anguillas och St Martins kritvita stränder

 

 

När vintern närmar sig börjar man längta till Västindien igen. En av våra favoritöar där är Angilla för vi älskar lyxiga Cap Juluca, en underbar resort vid en otroligt härlig vit finkornig strand. Men för ett år sedan hade orkanen Irma dragit fram över ön och ödelagt mycket här. Det tidigare mångfaldigt prisbelönta hotellet har renoverats för snart 121 miljoner USD och öppnar igen 17:e november.    Det  är om möjligt ännu lyxigare än förut. Längs den långa stranden ligger byggnader i grek-morisk stil. Här finns förutom 66 spatiösa rum, 42 stora sviter även privata poolvillor. Nära havet ligger eleganta restaurang Pimms och Cip´s by Cipriani som serverar italienska läckerheter. The Cap Schack är bra på Rom Punsch och här kan man njuta av barbeque och reggiemusik under stjärnorna. Maundays Club har härliga fruktjuicer och smårätter. Naturligtvis finns det också ett fint Arawak spa.

 

 

 

 

 

Men för att ta sig till Anguilla behöver man flyga via Sint Marteen/St Martin. Ön som är både fransk och holländsk. Här drabbades man också av orkanen Irma som med vindbyar på 300 km/timmen och översvämningar förstörde nästan allt i sin väg. Men nu är allt nytt och fräscht igen.

På St Martin har vår favorit varit La Samanna som ligger vid den långa vita stranden vid Baie Loungue i den franska delen av ön. La Samanna har 80-talet rum/sviter. Här är det härliga pastellfärger, blått, grönt, rosa och aprikos.  Eleganta restaurangen Tellis ligger vid havet liksom Beach Bar. Här kan man sippa champagne vid solnedgången men den passar också för nattlivet efter middagen. La Cave Vine Celler påstås ha största vinkällaren i Karibien.

Med fördel kan man alltså kombinera sin semester med några dagar på båda öarna och bo på superlyxiga Belmond La Samanna och Belmond Cap Juluca.

SONY DSC

 

Cap Juluca öppnas 17 november och La Samanna 10 december.

September 2018/Ann-Marie

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *