Fyra av de mest lyxiga Första klass kabinerna

Långflygningar har aldrig någonsin varit bättre än nu – om du flyger i första klass förstås. För de flesta är en flygning ganska medelmåttig. Ett smalt säte, trångt om utrymme och en kopp kaffe.

Då är det annorlunda i Första klass där du möts av champagne, en riktigt bred sittyta som kan göra om till en säng och ett stort privat område runt ditt säte. Även om flygbolagen reducerat antalet Första klass platser till förmån för Business Class och vissa bolag helt tagit bort den så ökar nivån på extravagant service och utrymme i Första klass.

Här nedan följer några av världens främsta Första klass kabiner just nu.

Etihad

Den kanske allra finaste Första klassen just nu är Etihads superlyxiga Residance som är på två rum och eget badrum. Om man vill umgås med andra passagerare finns det också en öppen bar ombord. Finns bara två sådana kabiner i varje plan och man finner den mest på ett par långlinjer som exempelvis London – Abu Dhabi.

 

Singapore Airlines

Singapore Airlines Första klass kabin är designad av BMW:s Designwork och är fantastisk med hög klass på belysning och textilier. Dessutom har man bland annat ett samarbete med Michelinbestödde chefen Alfred Portale från Gotham Bar and Grill i New York som garanterar att maten håller absolut toppklass.

 

Emirates

Emirates har i sin Första klass sviter som är som ett eget hem men med fem stjärnig lyxig hotellservice. Alla kan stänga till om sig och vill man ha en drink utanför den egna baren i sviten så är det bara att kalla på butlern. Men även här finns det en öppen bar om man vill beblanda sig med medpassagerarna.

 

Lufthansa

Lufthansas nya Första klass kabin har en nyans av karamell och gråbrunt och golvet är täckt av en ljudisolerande matta. Innan flerrätters menyn serveras får man generöst med rysk kaviar. I centrum finns också en bar med en mängd olika viner och annat gott. När man ska sova bäddas det med percale lakan.

 

Lars L okt -18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *