Istanbul Airport invigd – Världens största

Häromdagen invigdes Turkiets nya megaflygplats – Istanbul Airport. Turkiets premiärminister invigde flygpatsbygget som kommer att bli världens största flygplats. Det jättestora projektet kommer att färdigställas i 4 faser och kommer vara helt färdigt 2028.

 

Hela komplexet kommer att uppta ett utrymme om 76.5 km2 med 6 banor, 4 terminaler och uppställningsplatser för 233 flygplan. Anläggningen kommer att kunna ta emot 200 miljoner passagerare om året och ha drygt 500 incheckningsdiskar och kommer att ha 225.000 anställda.

 

Turkish Airlines kommer att per den 31 december flytta över all trafik till den nya flygplatsen. Men redan nu kommer en del linjer att flygas från Istanbul Airport.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *