Njut framför brasan i Skottlands härliga miljöer

 

Under den mörka årstiden vill man gärna koppla av framför brasan i lyxiga legendariska slott eller country houses. Här är två av många favoriter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cromlix & Ches Roux är en elegant Victoriansk byggnad som ligger mellan Glasgow och Edinburgh. Cromlix köptes 2013 av US Open vinnaren och olympiske guldmedaljören i tennis, Andy Murray. Efter renovering öppnade man igen 2014. Det är ett av Skottlands finaste hotell och har 10 rum och 5 sviter.

 

 

 

 

 

 

 

 

Restaurangen drivs av kände stjärnkocken och matgurun Albert Roux. Menyn är en utsökt blandning av klassiskt franska köket och de bästa lokala råvarorna. Förutom att bara njuta och koppla av kan man spela tennis, fiska lax, forell eller pröva bågskytte. Flera golfbanor finns också på nära håll. Cromlix har fick häromåret utmärkelsen Luxury Hotel of the Year. Cromlix ligger i Dunblade nära Stirling mellan Edinburg och Glasgow.

 

 

 

Inverlochy Castle Hotel ligger i västra Skottland, vid foten av Ben Nevis som är Skottlands högsta berg. Det är inte långt från legendariska Loch Ness. Inverlochy rankas bland Europas bästa hotell och det ligger i Skottlands vackraste landskap, Slottet byggdes 1863 av den förste Lord Abinger och var i privat ägo till 1969 då det öppnades som hotell med 17 unika palatsliknande sviter.

Här kopplar man av i en lyxig omgivning med absolut bästa service. Queen Victoria besökte slottet 1873 och skrev i sina dagböcker att hon aldrig sett en mer romantisk plats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här njuter man gärna framför brasan med en Single Malt i något av de här härliga hotellen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *